""
""

Apsolutno zasluženo! Arsenal kreće u misiju: Aleksis Sančez – najplaćeniji igrač

Vreme čitanja: 2min | pon. 12.10.15. | 18:24

U narednih nekoliko nedelja počinju razgovori Tobdžija i čileanskog golgetera o produžetku saradnje

Poznat je Arsen Venger kao velika škrtica i čovek koji je retko kada izvlačio zmiju iz džepa i pravio skupocene transfere. Ali, u retkim situacijama kada je menadžer Arsenala popuštao pod zahtevima navijača, imao je dobre poteze. Prvo je na Emirejts doveo Mesuta Ozila iz madridskog Reala, kojeg je učinio najplaćenijim igračem u redovima Tobdžija, da bi godinu dana kasnije stigao Aleksis Sančez iz Barselone i napravio pun pogodak!

Izabrane vesti

Međutim, kako je Aleksis za kratko vreme postao miljenik publike i prva violina londonskog kluba, Venger je rešio da već sada započne razgovore sa čileanskim napadačem o produžetku saradnje, koja prvobitno ističe u junu 2018. A dobre partije, 31 gol u 61 utakmici i činjenica da je konstantna pretnja po gol rivala doneće Sančezu titulu najplaćenijeg igrača u timu. 

Ozil se trenutno nalazi na čelu sa 190.000 evra nedeljno, dok Sančez trenutno prima oko 175.500 evropskih novčanica sedmično, a prema slovu novog ugovora - njegova plata trebalo bi da ide i na preko 200.000 evra. 

Interesantno, Venger planira da po završetku razgovora sa Čileancem započne pregovore i sa Ozilom, ali bi nemački reprezentativac definitivno izgubio status igrača sa najvećim primanjima. Organizatoru igre aktuelni ugovor ističe takođe 2018. godine. 

Britanski mediji pišu da je Arsenal u međuvremenu već dogovorio sve uslove nastavka saradnje sa Naćom Monrealom, koji je dogovorio novi trogodišnji ugovor, dok će sudbina kapitena Mikela Artete biti poznata po završetku sezone. 

Venger je očigledno rešio da zasuče rukave i pokuša da ono najbolje zadrži u Severnom Londonu. 

MOZZART pratite i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaNaćo MonrealMikel ArtetaMesut OzilEvropaEngleskaArsenalAleksis Sančez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara