Argentina je živa! Sad se uzda u Hrvate i da će proigrati fudbal...

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.06.18. | 18:55

Gaučosi nisu eliminisani sa Mundijala, imaju šansu u poslednjem kolu

Nije Mesi, nego Musa!

Tako se trenutno zove heroj argentinske nacije. Nigerijski napadač je sa dva gola protiv Islanda ostavio Nigeriju, ali i Argentinu u životu za plasman u osminu finala. 

Izabrane vesti

Ako Argentina u poslednjem kolu pobedi Nigeriju, a Hrvatska ne izgubi od Islanda, onda Mesi i drugari idu u osminu finalu. Što je do danas delovalo malo verovatno... Dakle, osim toga što Gaučosi u poslednjem kolu moraju da pobede Nigeriju, potrebno im je i da Island ne pobedi Hrvatsku. Odgovara im čak i pobeda Islanda, ali da njihhova pobeda nad Nigerijom bude ubeldjivija za makar dva gola. 

Island je propustio meč-loptu protiv Nigerije i da se pobedom plasira u osminu finala. I dalje imaju šansu, ali kao i Argentina, ne zavise samo od sebe. Neće im ništa značiti ako pobede Hrvate, a ako Nigerija u poslednjem kolu savlada Argentinu. Islanđanima ne dogovara čak ni remi na duelu Argentine i Nigerija. Pored toga što im je potrebna pobeda nad Hrvatima, neophodno im je da Argentina savlada Nigeriju, ali i da to ne uradi ubedljivo. U tom slučaju bi odlučivala gol-razlika. Trenutno je ona na strani Islanda za samo jedan gol. Dakle, ako Islanđani pobede Hrvatsku sa golom razlike, a Argentina pobedi Nigeriju sa dva razlike, onda odlučuje veći broj postignutih golova. 

U najboljoj poziciji je Nigerija. Njima i bod protiv Argentine odgovara da prođu dalje. Ne zanima ih šta će biti na duelu Islanda i Hrvatske već sve drže u svojim rukama. 

(FOTO: Action images)


tagovi

Ahmed Musa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara