""
""

Armijski topovi gruvali na minus dva u Moskvi, Benfikino zbogom Evropi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 22.11.17. | 19:54

CSKA slavio sa 2:0 i nastavio borbu za nokaut fazu Lige šampiona

Moskovski CSKA napravio je možda i odlučujući korak u borbi za nokaut fazu Lige šampiona. Armejci su na svom terenu pobedili Benfiku sa 2:0 u petom kolu A grupe i ostavili Orlove bez šanse da na proleće igraju neko od evropskih takmičenja. 

Izabrane vesti

I jednima i drugima je ova utakmica donosila imperativ pobede. Armejcima jer se bore za prolazak u nokaut fazu Lige šampiona, a Benfici jer joj je samo pobeda ostavljala u situaciji da izbori treće mesto i Ligu Evrope na proleće.

Ali, večeras je moskovski klub bio taj koji je napadao i bio bolji rival od Benfike. Lisabonski velikan ionako ove sezone ne igra u skladu sa renomeom.

Već u četvrtom minutu je zapretio Vitinjo, a u 13. su Armejci poveli. Bibras Natho je proigrao Georgija Šenjikova i ovaj je brzo reagovao za veliku radost na CSKA areni.

Kod drugog pogotka, u 56. minutu, fudbaleri CSKA su imali dosta sreće, pošto je lopta nakon šuta Vitinja pogodila Žardela i prevarila golmana Benfike.

Čak ni posle drugog primljenog gola gostujući fudbaleri se nisu probudili iz zimskog sna u ruskoj prestonici. Naprotiv, i u završnici je CSKA bio konkretniji i može se reći da je gol visio u vazduhu.

Ljubomir Fejsa je zauzeo standardno mesto u veznom redu Benfike i odigrao svih 90 minuta, dok je Andrija Živković duel ušao u igru u 83. minutu umesto Eliseua. Supertalentovani golman Mile Svilar je zbog bolesti morao da preskoči ovu utakmicu.

Grupa A

CSKA - Benfika 2:0 (1:0)
/Šenjikov 13, Žardel 56ag/

20.45: Bazel - Mančester Junajted

Grupa B

 

20.45: Pari Sen Žermen - Seltik
20.45: Anderleht - Bajern Minhen

Grupa C

Karabag - Čelsi 0:4 (0:2)
/Azar 21pen, Vilijan 36, 85 Fabregas 71pen/

20.45: Atletiko - Roma

Grupa D

20.45: Juventus - Barselona
20.45: Sporting - Olimpijakos


tagovi

Andrija ŽivkovićBenfikaCSKA MoskvaLiga šampionaLjubomir FejsaVitinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara