""
""

Arsenal se vraća na Vembli! Sančez rešio dramu, Siti neupotrebljiv u produžecima (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.04.17. | 18:28

Tobdžije preokrenule u polufinalu FA kupa i slavile sa 2:1, sledeći rival je Čelsi

Arsen Venger još jednom ide na Vembli! Možda poslednji put u karijeri kao trener Arsenala. Londonske Tobdžije su se plasirale u finale FA kupa, pošto su danas na legendarnom stadionu, posle produžetka, savladale Mančester Siti sa 2:1.

Izabrane vesti

Heroj navijača kluba iz severnog Londona ovog popodneva je čileanski napadač Aleksis Sančez. On je 101. minutu, posle jednog prekida, iskoristio gotovo amatersku reakciju odbrane Građana i sa par metara „zveknuo“ loptu u mrežu.

Protivnik ekipa Arsenala u finalu na Vembliju biće gradski rival Čelsi, a ta utakmica se igra 27. maja.

Posle pomenutog Sančezovog gola, Siti je potpuno preuzeo inicijativu, imao nekoliko poluprilika, ali su igrači fizički pali i nedostajalo im je svežine u završnici akcija. Na kraju je krhka odbrana Arsenala nekako izdržala i sačuvala prednost, odnosno plasman u finale.

Siti je poveo u 62. minutu. Jaja Ture još jednom je pokazao da, uprkos godinama i brojnim osporavanjima, zna znanje. Izbacio je dugom loptom Serhija Aguera, ovaj je činilo se, dao prejak for, ali je Petr Čeh ostao na liniji i Argentinac ga je rutinski prebacio.

A izjednačio je, 10 minuta kasnije, Naćo Monreal se našao na pravom mestu u srcu kaznenog prostora i iskoristio dodavanje Aleksa Okslejda Čemberlena.

Završnica regularnog toka utakmice donela je dobar fudbal. U 79. minutu Ture je umalo bio junak, ali je njegov udarac završio na stativi. A tri minuta kasnije Siti je opet pogodio okvir gola, samo ovaj put je šutirao Fernandinjo glavom posle kornera, ali pogodio je prečku. Završni udarac, ipak, mogao je da zada Arsenal, ali je Dani Velbek bio sebičan u 87. minutu pred golom Sitija.

Nisu navijači mogli da vide bog zna šta u prvom poluvremenu okršaja na stadionu Vembli. Osim dva poništena gola, po jedan na obe strane. I čini se da su sudije u oba navrata bile u pravu.

Prvo je u 22. minutu poništen pogodak Arsenala, odnosno Lorana Košjelnog zbog ofsajda. A slično je bilo u 40. minutu, kada je poništen gol Rahimu Sterlingu jer je lopta kod centaršuta koji je prethodio, izašla u aut. 



(FOTO: Action Images)
 


tagovi

Serhio AgueroPremijer ligaPep GvardiolaNaćo MonrealMančester SitiFA kupArsenalArsen VengerAleksis Sančez

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara