"Iljaramendi protiv Barselone"
"Iljaramendi protiv Barselone"

Asijer Iljaramendi - zaboravili smo i da igra, a kakav tek gol dade (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 10.02.17. | 22:58

Atletiko Madrid visi za Ligu šampiona posle pobede Sosijedada nad Espanjolom

Iljaramendi protiv BarseloneAtletiko Madrid je aktuelni vicešampion Evrope, ali mesto u Ligi šampiona naredne sezone ozbiljno mu ugrožava - Real Sosijedad! Baskijski tim je, u premijernoj utakmici 22. kola Primere, savladao Espanjol u gostima (2:1) i tako skočio na četvrtu poziciju, potisnuvši sa nje Jorgandžije, koje će u subotu biti pod pritiskom da dobiju Seltu.

Junak pobede Sosijedada je Asijer Iljaramendi. Prava radilica na sredini terena, tipičan zadnji vezni, čiji učinak nikad nije bio zanimljiv navijačima okrenutim statističkim kolonama, podsetio je koliko je koristan. U 61. minutu dugo je vukao loptu, onda opalio sa više od 25 metara i na veoma efektan način zatresao mrežu, pogodivši levi ugao.

Izabrane vesti

Bio je to tek prvi gol nekadašnjeg veziste Real Madrida - upravo se odatle vratio na „Anoetu“ - posle 474 dana, jer je prethodni dao Levanteu 25. oktobra 2015.

Još jedan fudbaler Sosijedada ima razlog za višestruko slavlje. Reč je o Injigu Martnezu, prvi put posle 179 utakmica u Primeri zabeležio je asistenciju. Njegov pas, dugačak oko 30 metara, elegantno je prihvatio Karlos Vela i u 26. minutu doneo Baskima inicijalno vođstvo, kojim su utabali put ka trećoj pobedi na poslednja četiri gostovanja.

Poraz Espanjola nije uspeo da spreči ni Paragvajac Ernan Perez, uprkos fantastičnom pogotku, poslavši dvojicu fudbalera „po burek“.

PRIMERA, 22. KOLO

Petak:

Espanjol - Sosijedad 1:2 (1:1)
/Perez 35 - Vela 26, Iljaramendi 61/

Subota:

13.00 Betis - Valensija
16.15 Alaves - Barselona
18.30 Bilbao - La Korunja
20.45 Osasuna - Real Madrid

Nedelja:

12.00 Viljareal - Malaga
16.15 Leganes - Sporting Hihon
18.30 Las Palmas - Sevilja
20.45 Atletiko Madrid - Selta

Ponedeljak:

20.45 Eibar - Granada  

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaReal SosijedadPrimeraInjigo MartinezEvropaEspanjolAsijer Iljaramendi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara