""
""

AUF WIEDERSEHEN! Grizmanov otrov paralizovao Pancer diviziju... Francuska je u finalu! (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | čet. 07.07.16. | 22:53

Još jedno vrhunsko izdanje napadača Atletiko Madrida poslalo aktuelnog svetskog šampiona kući - 2:0

Španija je tokom poslednje decenije pokazala kako se dominira evropskim i svetskim fudbalom tako što je uzela tri uzastopna pehara na velikim takmičenjima. Nakon paklenog izdanja na Mundijalu 2014. godine činilo se da će Nemačka preuzeti baklju i zauzeti mesto na tronu bar i na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Ali, Panceri su fudbalskim fanaticima ostali veliki dužnici, jer su do polufinala stigli više na mišiće, nego na surovi kvalitet i lepotu kojom su zračili ne tako davno. 

Izabrane vesti

Da i od najboljeg ima bolji najbolje je pokazala Francuska, koja slavi svoju amajliju - Antoana Grizmana! Čoveka odluke, trenutno najboljeg strelca Eura i golgetera čiji pogodak uvek znači - pobeda! I tako je Nemačka vukla sve konce dobrim delom susreta na marseljskom Velodromu, ali je najbolji igrač madridskog Atletika sa dva gola uništio sve snove svetskog šampiona - 2:0. 

Činilo se da bi trijumf nad Italijom mogao da pogura Nemce i da im krila protiv naoštrenog domaćina, ali još jednom je postalo jasno da nikada ne smete otpisati francuski pobednički duh i moćan kult reprezentacije kada se velika takmičenja igraju u domovini, što se i sada ispostavilo kao dobitna kombinacija. Francuska će imati priliku da ponovi uspeh iz 1998. godine i na svom tlu dođe do velikog uspeha i pehar vrati kući posle 2000. godine i prvenstva u Holandiji i Belgiji. 

Odlučio se Joakim Lev da promeša karte i rizikuje sa Emreom Džanom pored Bastijana Švajnštajgera, ali i Benediktom Hevedesom u srcu odbrane i Tomasom Milerom kao „lažnom“ devetkom. Uostalom, drugačije nije ni mogao, kada nije mogao da računa na povređene vedete Kediru, Gomeza i Humelsa... I sve je nekako išlo baš kao po loju, jer samo u prvom poluvremenu Nemačka je imala čak 11 šuteva ka golu Uga Lorisa. Ali, posle celog poluvremena dominacije usledio je hladan tuš za goste i penal koji je promenio sve. 

Sve je krenulo od gotovo potpuno bezazlene reakcije Hektora, koji je na centaršut Evre sa leve strane poslao loptu u korner, iako oko njega ni blizu nije bilo protivničkih igrača. Usledio je udarac iz ugla i reakcija Bastijana Švajnštajgera koja je umnogome odredila dalji tok susreta. Vezista Mančester junajteda ispružio je ruku visoko u skok duelu sa Evrom, a sudija Nikola Ricoli nije imao dilemu - pokazao je na belu tačku. 

Hladnokrvno, školski, samouvereno. Grizman je lansirao penal u gornji levi ugao, Nojera poslao u potpuno suprotnu stranu i jednim potezom smrvio nemačko uverenje da su bili bolji tim. Na papiru tako jeste izgledalo, ali rezultat na semaforu govorio je drugačije. 

I to je bila doza otrova koja je počela polako da „izjeda“ Nemce. U drugom delu vladar planete nije ličio na sebe - Grizmanov gol se uvukao u misli fudbalera Joakima Leva, koji su polako počeli da posustaju i gube nadu. Držali su se koliko su mogli sve do 61. minuta, kada je povreda pokosila Džeroma Boatenga, nakon čega je Nemačka ostala bez stuba odbrane. Postala ja ranjivija. A to se vrlo brzo videlo na terenu, gde je ponovo glavnu ulogu imao francuski bombarder. 

Posle Kimihove greške Pogba je dobro zagradio loptu i sebi napravio poziciju da uputi centaršut. Nojerov izlazak je na momenat izgledao dobro, ali onda se desila greška, koju je Grizman kaznio novim pogotkom. Kroz noge. 

I tada je sve bilo gotovo. Osetio se u vazduhu taj slatki ukus francuske pobede, a Nemačka je, netipično, digla ruke. Sve je to do kraja izgledalo nedovoljno ubedljivo, bezvoljno... Žurka na Velodromu mogla je da počne, slavio se svaki potez, dodavanje, udarac... Mada su Kimih i Gece u samom finišu imali opasnih šansi, Ugo Loris izrastao je u diskretnog heroja ovog meča. jer, da nije bilo njegovih odbrana u minutima kada su Panceri najžešće udarali, verovatno ni rezultat ne bi bio ovakav kakav jeste.

A sada - finale sa Portugalijom.


NEMAČKA – FRANCUSKA 0:2 (0:1)
/Grizman 45+2, 72/

Marselj

Stadion: Velodrom
Kapacitet: 67.394
Sudija: Nikola Ricoli (Italija)

NEMAČKA (4-2-3-1): Nojer – Kimih, Boateng (od 60. Mustafi), Hevedes, Hektor – Džan (od 67. Gece), Švajnštajger – Ozil, Kros, Draksler – Miler.

FRANCUSKA (4-2-3-1): Loris – Sanja, Košćelni, Umtiti, Evra – Pogba, Matuidi – Sisoko, Grizman (od 90. Kabaj), Paje – Žiru (od 78 Žinjak).

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalFudbalska reprezentacija NemačkeFudbalska reprezentacija FrancuskeFrancuskaEvropaeuro 2016Antoan Grizman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara