""
""

Đavoli, čuvajte se - Palas se vraća na Vembli i željan je osvete! (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 24.04.16. | 19:05

Kristal Palas se prethodni put u finalu FA kupa, pre 26 godina, takođe sastao sa Junajtedom i tada je ostao bez trofeja posle ponovoljene utakmice

Kada je poslednji put Kristal Palas otišao u finale FA Kupa, Konor Vikam nije bio rođen, a Janik Bolasi imao je godinu dana i pravio je prve korake na ulicama rodnog Liona. A danas, 26 godina kasnije, ovaj tandem odveo je Orlove u finale najstarijeg takmičenja na svetu i doneo ogromnu radost navijačima malog londonskog kluba. A tamo će ih, u finalu, kao i 1990. godine, čekati slavni Mančester Junajted.

Izabrane vesti

U sezoni u kojoj, tri kola pre kraja Kristal Palas još nije matematički izborio opstanak u Premijer ligi šansa da se bore za trofej i izlazak u Evropu deluje kao ostvaranje najluđeg sna.

Nije naravno nikog srećnije od Konora Vikama u 61. minutu kada je sa svojim 191 centimetrom poleteo visoko, nebu pod oblake i poslao loptu glavom u mrežu.

Verovatno se neće ni sećati šta je tačno bilo kada se prizemljio osim činjenice da je ovim golom poslao Kristal Palas u finale, odnosno osigurao povratak svom timu na Vembli u borbi za trofej.

U poslednjoj takvoj borbi za trofej, pre 26 godina, Mančester Junajted je tek u ponovljenom meču finala slavio sa 1:0, a prethodno je bilo 3:3.

Novi duel sa Junajtedom u finalu, zakazan za 21. maj, za trenera Palasa Alana Pardjua predstavljaće svojevrsnu reprizu, jer je 1990. kao igrač odmerio snage sa Crvenim đavolima.

No, vratimo se još malo na današnje polufinale u kojem je Kristal Palas vodio dva puta, jer je već u šestom minutu Janik Bolasi, takođe glavom, pogodio mrežu. Nadu navijačima Votforda vratio je Troj Dini pogotkom u 55. minutu i delovalo je tada da bi Stršljenovi mogli do preokreta.

Ipak, taj utisak bio je pogrešan, a Kristal Palas je na kraju zasluženo došao do istorijske pobede.


(FOTO: Action Images)


tagovi

votfordTroj DiniPremijer ligaKristal PalasKonor VikamJanik BolasiFA kupEvropaEngleskaAlan Pardju

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara