"Imbula na izlaznim vratima, Luka Zidan, Ben Jeder i Laport na čekanju"
"Imbula na izlaznim vratima, Luka Zidan, Ben Jeder i Laport na čekanju"

Đavoli pakleno jači: Imbula okrenuo leđa Francuskoj! Sprema se novi egzodus ne baš Galskih Petlova

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.10.15. | 12:23

Prvotimac Porta pokrenuo inicijativu za dobijanje belgijskog državljanstva. Francuzi se pribojavaju da je to samo početak

Imbula na izlaznim vratima, Luka Zidan, Ben Jeder i Laport na čekanjuDidije Dešan je prošle godine pobedio Alžir u trci za Nabila Fekira. Kazna je stigla sa 12 meseci zakašnjenja - Đaneli Imbula okrenuo je leđa Francuskoj i posle višemesečnog šarmiranja selektora Marka Vilmotsa i njegovih saradnika izabrao da nastupa za reprezentaciju Belgije!

Razlog je naravno veća mogućnost da momak kongoanskog porekla, rođen u Belgiji i odrastao u Francuskoj, nastupi na Evropskom prvenstvu 2016. godine. I Belgija doduše ima opak sastav, ali je u taboru Galskih Petlova konkurencija slabija možda samo od one u Španiji.

Izabrane vesti

Stoga se Francuzi brinu. Imbula bi mogao da povuče celu jednu generaciju igrača koji neki duže, neki kraće, već godinama kucaju na vrata nacionalnog tima. Imbula, koji je u julu za 20.000.000 evra otišao iz Olimpika iz Marselja u Portu, bio je član mlade reprezentacije Francuske. Sada čeka da mu Belgijanci daju državljanstvo, jedino što koči njegov novi "transfer".

Selidba Imbule mogla bi da pokrene lavinu. Ugledni L’Ekip je podsetio samo na neke igrače u koje Francuzi polažu velike nade, ali koji posle nastupa za mlađe selekcije nisu dogurali - barem ne još - do A tima. Imena za svaki respekt, saglasiće se svi oni koji pažljivije prate francuski fudbal: Visam ben Jeder (25 godina, ranije odbijao Tunis, sada se dvoumi), Sofijane Bufal (22, Maroko uporno zove), Emerik Lapor (21, Španci ga kontaktirali pred početak Svetskog prvenstva 2014. godine), N’Golo Kante (24, Mali stisnuo dugme "repeat" na telefonu), Benjamin Mendi ( 21, Senegal), Samjuel Umtiti (21, Senegal) pa 17-godišnji sin legendardnog Zinedina Zidana - Luka (Španija), napadač Liona Maksvel Korne (Obala Slonovače), Markus Tiram (Italija), Olivere Kemen...

Ne mogu svi da budu najbolji. 

(FOTO: Action Images)


tagovi

reprezentativni fudbalPortoFrancuskaEvropaĐaneli Imbula

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara