"Pazarci pred početak meča"
"Pazarci pred početak meča"

Đavolji preokret Radničkog protiv Napretka, minimalci Pazaraca i Spartaka (VIDEO)

Vreme čitanja: 5min | sub. 17.08.13. | 19:35

Voša ispustila bodove na gostovanju kod Voždovca, remizirali i Donji Srem i Javor

Pazarci pred početak mečaFantastičan ambijent na prepunom Gradskom stadionu, čiju je zapadnu i severnu tribinu krasila 234 metara duga, plavo-bela zastava navijača Novog Pazara, raširio je krila domaćem timu, koji je minimalcem od 1:0 (0:0) slomio čvrst otpor Rada i izvojevao pobedu u drugom kolu Superlige.

Jednu od tri na prvih pet utakmica koje su počele od 17.30.

Izabrane vesti

Trenutak odluke zbio se u 75. kinutu kada je posle karambola u kaznenom prostoru gostiju Admir Kecap promešao dvojicu čuvara i pogodio za prvi trijumf Pazaraca. Pobeda je mogla da bude i ubedljivija, ali je inspirisani Filip Kljajić pravio čuda među stativama Građevinara.

Trener Pazaraca Milan Milanović je, ipak, pohvalio celu gostujuću ekipu na dobro odigranom meču.
"Rad je dobro sklopljena ekipa, kako timski tako i klupski. Od srca im želim sve najbolje i znam da će i njima krenuti u rezultatskom smislu. Što se nas tiče, zadovoljan sam pobedom i zalaganjem svojih fudbalera.Mi smo prvo poluvreme dosta slabije taktički odigrali u odnosu na drugo. Zasluženo smo pobedili i nadam se da će ova sjajna publika prisustvovati još boljim partijama".

Nebojša Milošević sportski je čestitao Pazarcima na osvojenim bodovima i apelovao na svoj tim da izvuče pouke iz poraza.
"Moji momci igraju srcem i borbeno. Znali smo da imamo psihološki veoma jakog protivnika koji je poraz u prvom kolu pretvorio u pobedu. Kao čovek koji voli sport hteo bih da od srca poželim da ta ogromna količina ljubavi prema klubu ostane u tim sportskim okvirima i nikako mimo toga. Mi smo primili gol u situaciji kada smo imali igrača manje na terenu zbog povrede, imali smo loptu u svom posedu ali smo je izgubili što je Kecap majstorski uspeo da iskoristi. Nemam šta da zamerim mojim momcima, odigrali su jednu odličnu utakmicu. Sumnjam da će se mnogo ekipa naigrati i uzeti bodove u Novom Pazaru".

Najuzbudljivije je, ipak, bilo na stadionu Čika Dača gde je Napredak preko kapitena Nenada Mirosavljevića iznenadio Radnički 1923, ali je na kraju morao da se pomiri sa porazom od 2:1 (0:1).

Tek pošto je Bojan Beljić u sudijskoj nadoknadi iznudio i sam realizovao penal čime je raniji gol Stefana Petrovića još više dobio na značaju.
"Moram da pohvalim igrače na borbenosti. Imali smo protiv sebe kvalitetnog protivnika sa Mirosavljevićem, koji je sjajan igrač i koji nam je zadavao velike probleme. Najbitnije je, ipak, da smo uspeli", rekao je Radmilo Ivančević, kormilar Crvenih đavola.

Šef struke Napretka Milan Lešnjak očigledno se toliko iznervirao da je zbog povika na igrače promukao, pa ga je na konferenciji odmenio pomoćnik Ivan Stefanović.
"Čestitam Radničkom na zasluženoj pobedi, iako nismo baš sigurni da je Beljić oboren u, a ne van kaznenog prostora. Ipak, milimiteri su odlučivali, pa ne bih to previše komentarisao niti tražio alibi u suđenju".

Napredak je, pak, na vreme dobio lekciju o skromnosti, s obzirom da su posle neočekivanog trijumfa u Jagodini i dobrog početka na Čika Dači Čarapani očigledno prerano poleteli u vazduh.

A u sledećem kolu očekuje ih veliki ispit u okršaju sa Crvenom zvezdom na stadionu Mladosti.

Tri boda je osvojio i Spartak, pošto je Miljan Milivojev prvi natrčao do odbitka posle šuta Vladimira Torbice i u 82. minutu susreta sa OFK Beogradom pokvario dan Romantičarima – 1:0 (0:0).

Dodatan problem za goste sa Karaburme je i isključenje Petra Golubovića u 90. minutu meča.

Detalj sa VračaraBlizu, vrlo blizu bodova bila je i novosadska Vojvodina, ali u taboru Lala kao da su prerano počeli da razmišljaju o okršaju sa Šerifom u baražu za plasman u Ligu Evropa. Kako drugačije objasniti pad koncetracije u poslednjih 10 minuta na gostovanju kod Voždovca – 1:1 (0:0)?

Lale, naime, nikako da sjajne partije sa evropske scene pretoče i na domaći teren. Na stadionu Obilića dugo im je trebalo da krenu da igraju, ali čim su to i uradili odmah je stigao i rezultat.

Stojan Vranješ je u 64. minutu prevario odbranu Zmajeva i prebacio defanzivce domaćih, a iskusni Enver Alivodić je još jednom potvrdio koliko je opasan igrač i rutinskom egzekucijom slomio čvrst otpor domaćih, koji do tog trenutka Voši maltene nisu dozvolili niti jednu pravu šansu.

Međutim, četa Nenada Lalatovića nije se predavala, pa je posle pasa Nemanje Obradovića Adam Marušić u 80. minutu uspeo da Voždovcu donese prvi bod u povratničkoj sezoni u elitu.
"Slobodno mogu da kažem da Vojvodina nije zasluženo povela, Ali mi smo izjednačili preko akcije koju smo vežbali na treninzima", zadovoljan je bio trener Voždovca Nenad Lalatović, dok je kolega iz Voše Marko Nikolić bio mnogo neraspoloženiji za priču.
"Čestitao bih Voždovcu na organizaciji. Po ovakvom terenu i ovakvoj temperaturi nećemo vratiti publiku na stadione", počeo je Nikolić verovatno misleći na to što je FSS Voždovac pogurao do Superlige na konto dobre infrastrukture, a da se meč zbog nedostatka upotrebne dozvole igrao na stadionu Obilića na kojem nema reflektora, pa se meč igrao u popodnevnom terminu.
"Ipak, neću da tražim alibi. Mogu samo da kažem da nisam zadovoljan našom igrom", završio je Nikolić.

Sportski direktor Voždovca Zoran Perić je, inače, po završetku meča istakao da Zmajevi nisu svojom voljom upleteni u protest protiv rukovodstva FSS.
"Da se zna, mi smo u 17.23 bili u tunelu".

Pobednika nije bilo samo u Pećincima gde su Donji Srem i Javor igrali 1:1 (1:0), iako su gosti iz Ivanjici pokazali da pobeda nad Crvenom zvezdom nije bila slučajnost.

Bili su za nijansu bolji rival, ali ih ovaj put gol nije hteo, pa je mrežu zatresao samo Dušan Ivković posle solo prodora kojim je anulirao raniji gol Ognjana Damnjanovića.
"Dobra utakmica, ali na jako lošem terenu. Ne znam šta se dešava sa njim, pre je bio mnogo bolji. Ipak, i u takvim uslovima smo bili bolji, bliži pobedi", kratko je, kao i obično, rekao Bogić Bogićević, šef struke Javora, koji je prokomentarisao i kašnjenje meča od pet minuta.

Ostalo je nejasno da li zbog inicijative Crvene zvezde za smenu predsednika FSS Tomislava Karadžića ili zbog toga što su u Suvači promenjeni golovi, pa se tek tada potavljala mreža?
"Ne bavim se time, pretpostavljam da je zbog Zvezdine inicijative, ali mislim da je nelogično protest izražavati na taj način. Preko leđa igrača".

Trener Donjeg Srema Ljubomir Ristovski ocenio je da je rezultat 1:1 najpravedniji ishod meča, jer je Javor imao više šansi, a njegov tim poslednju priliku na meču.
"I jedna i druga ekipa su mogle do tri boda, ali je ovako najpravednije".

Inače, mečevi u Subotici i na Vračaru kasnili su pet minuta zbog protesta protiv predsednika FSS Tomislava Karadžića.

SUPERLIGA – 2. kolo:

Voždovac – Vojvodina 1:1 (0:0)
/Marušić 81 - Alivodić 64/

Donji Srem – Javor 1:1 (1:0)
/Damnjanović 14 – Ivković 70/

Radnički 1923 – Napredak 2:1 (0:1)
/Petrović 65, Beljić 90pen - Mirosavljević 41/

Spartak – OFK Beograd 1:0 (0:0)
/Milivojev 82/

Novi Pazar – Rad 1:0 (0:0)
/Kecap 75/

18.00: Crvena zvezda – Jagodina
19.00: Radnički Niš – Partizan

Nedelja:
19.00: Čukarički - Sloboda

(FOTO: Star Sport ekskluzivno za MOZZART Sport)


tagovi

Admir Kecapdonji sremEnver AlivodićJavorNapredak KruševacNenad MirosavljevićNovi PazarOFK BeogradRadRadnički KragujevacSrbijaSuperligaFK Vojvodinafk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara