""
""

Babović: Partizan ima najbolje fudbalere u Srbiji! Gde da se pojačamo? Ne bih smeo da kažem...

Vreme čitanja: 4min | sub. 31.10.15. | 09:47

Zamenik kapitena crno-belih otvoreno o uzrocima krize, formi, Evropi, pojačanjima...

Kako objasniti neobjašnjivo? Bilo je u Partizanovoj istoriji i težih trenutaka, pretnji selidbom u niži rang, završetaka na 11. ili tek 13. poziciji prvenstvene tabele, ali da posle prvog kruga šampionata crno-beli zaostaju za liderom čak 16 bodova – nikad.

Izabrane vesti

Na svu muku prvaka, lider je najveći rival kluba iz Humske 1, Crvena zvezda. A da trenutni poredak u Srbiji dobije obrise misterioznog postarao se učinak koji su Saša Ilić i drugovi ostvarili u međunarodnim utakmicama od početka sezone i gde se na polovini takmičenja u Grupi L Lige Evrope nalaze na deobi prvog mesta sa Atletik Bilbaom.

Navijači kažu: „svaka čast“, a odmah zatim pitaju: „zašto tako ne igrate i u Superligi?“
Zaista, težak trenutak za Partizan u prvenstvu. Velika, ma, najveća odgovornost je na nama igračima, jer smo mi na terenu. „Ubio“ nas je veliki broj utakmica, dosta povreda, većinu mečeva nismo bili kompletni, a na sve se nadovezala loša forma, nedostatak sreće u pojedinim duelima, kao i slaba igra kompletnog tima u odbrani“, detaljno secira Stefan Babović razloge sve češćeg rezultatskog posrtanja u Superligi i dodaje da je kriza „više psihološke nego fudbalske prirode“.

ULJULJKAO NAS NOVI SISTEM TAKMIČENJA

Partizan je prvi kiks napravio u Novom Pazaru u trećem kolu, odlukom tadašnjeg trenera Zorana Milinkovića da odmori prvotimce za revanš sa Steauom. U Humskoj su mislili „ima vremena da se nadoknadi propušteno“, ali kako je sezona odmicala, a ekipa sve češće prosipala poene čuli su se komentari: „nije to tako strašno, ima i plej-of, a u njemu se polove bodovi“. Sad kad je razlika ozbiljna čini se da crno-belima ne bi pomoglo ni ako bi se dosadašnja zarada delila sa četiri.
Vrlo moguće da nas je novi sistem takmičenja uljuljkao, ali, ruku na srce, nije samo to. Često smo se povređivali, forma nam je varirala, ali se ni sad ne predajemo. Dok god ima da se igra mora da se razmišlja pozitivno“.

Parni valjak će drugi krug prvenstva početi u nedelju od 17 časova. Prva stanica je u Gornjem Milanovcu, uz napomenu da su samo protiv Metalca i Jagodine s početka, a zatim u susretima sa Borcem i OFK Beogradom, crno-beli uspevali da vežu dve pobede u domaćem takmičenju.
Taj podatak zvuči jako loše. Ne bi smelo to da se dešava. Partizan je patio, jer kao ekipa nismo odbrambeno dobro igrali. Dakle, ne pojedinačno odbrana, nego ceo tim. Rane bismo donekle izvidali ukoliko bismo prezimili u Evropi“.

BILO JE I TEŽIH SITUACIJA

Put do tog cilja, deset godina nedostižnog za naše klubove, vodi preko Bilbaa. Ukoliko narednog četvrtak iznenade Baske na njihovom terenu izabranici Ljubinka Drulovića će se primaći onome što je u sezoni 2004/2005 uradila generacija predvođena Vladimirom Vermezovićem, a čiji deo je bio i Stefan Babović.
Bio je Partizan i ranije u težim trenucima nego što je sad, ali će se vratiti na mesto gde je bio. Mnogo bi nam pomoglo ukoliko bismo grupnu fazu Lige Evrope završili na jednom od prva dva mesta, to je naša velika šansa, jer dugo jedan srpski klub nije prezimio u UEFA takmičenjima. Ljudi iz kluba daće smernice na šta bi trebalo da se orijentišemo do kraja godine, ali što se nas igrača tiče, moramo da damo 100 odsto na svakom meču. I daćemo, bilo da je reč o Ligi Evrope ili prvenstvu“.

U međuvremenu, crno-beli su protiv beogradskog Sinđelića otvorili i treći fornt, onaj u kome im je najmanje utakmica potrebno da bi osvojili trofej. I dok razmišljaju hoće li sezonu učiniti uspešnom eventulnom prezimljavanjem u Evropi ili povratkom pehara Kupa Srbije, zamenik kapitena ponavlja reči poslate u etar posle poraza u večitom derbiju.
Rekao sam tada i ostajem pri tome: Partizan ima najbolje igrače u Srbiji! Kad smo kompletni, kad smo svi zdravi, kad igramo najbolje što možemo onda je Partizan i ekipno najjači. Imamo dosta kvaliteta, naročito u ofanzivnom delu ekipe, prevashodno mislim na veliki broj igrača na krilnim pozicijama“, poručio je Stefan Babović.

NE MOŽEMO MI DA ROTIRAMO KAO REAL MADRID...

Do odlaska na zimsku pauzu Partizan će odigrati još 11 utakmica. A već ih je odigrao 25 od 14. jula da je susretom sa Dilom počeo sezonu. Kad se sve sabere biće to deset više od, na primer, Real Madrida, samo za šest meseci.
„Dosta je to utakmica, ali nisam siguran da mi možemo da rotiramo igrače kao što to rade Španci“, ne traži izgovore Stefan Babović.

Do zime će biti kao po onoj narodnoj „ko preživi – pričaće“. Naročito se to odnosi na pojedince koji nisu zadovoljili kriterijume, pa iz kluba između redova poručuju da će biti stavljeni na transfer listu. Umesto njih Partizan će agažovati druge igrače. Na kojim pozicijama, gde to najviše škripi?
To ne bih smeo da komentatrišem. Nije korektno prema mojim kolegama. Privatno mišljenje ću zadržati za sebe“, dodao je kapiten crno-belih u odsustvu Saše Ilića.

(foto: MN Press)


tagovi

SuperligaStefan BabovićSrbijaFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara