""
""

I najbolji svetski sudija hoće u Kinu

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.12.16. | 18:45

"Pod ugovorom sam sa Premijer ligom, ali moram da gledam svoju dugoročnu strategiju u karijeri", kaže Mark Klatenburg

Moderni fudbal suočava se sa najvećim iskušenjem od svog postojanja. Kineski milioni su svuda oko nas, ne prođe ni čas, a da se neki od svetskih asova ne spomene u kontekstu prelaska u neki od prebogatih kineskih timova.

Izabrane vesti

Stvar je otišla predaleko, uostalom kako drugačije okarakterisati 300.000.000 evra tešku ponudu Realu za Krsitijana Ronalda. Sve će učiniti Kinezi da fudbal u njihovoj zemlji postane vrhunski, a pored najboljih svetskih fudbalera, počeli su da vrbuju i sudije.

Englez Mark Klatenburg, čovek koji je sudio sva finala u 2016. godini, kaže da bi ozbiljno razmislio o transferu u bogatu i ambicioznu kinesku Superligu.
„Kina sigurno želi da razvije fudbal u svojoj zemlji i traži najbolja pojačanja u svim fudbalskim segmentima. Ako dođe ponuda i ukaže mi se prilika da odem tamo razmisliću dobro o svemu. Jesam pod ugovorom sa Premijer ligom, ali moram da gledam svoju dugoročnu strategiju u karijeri, da vidim koliko još mogu da sudim? Već 12 godina sam premijerligaški arbitar, uživam da sudim i Engleskoj i u Evropi“, ističe Klatenburg

Englez koji je nedavno napunio 41 godinu ne krije da bi jednog dana voleo da radi u Kini.
„Uloženi novac neće biti opravdan ako nemaju dobro suđenje. Moja želja je da jednog dana pomognem Kinezima da dobiju sjajnu sudijsku organizaciju, da uradim ono što je učinio Hauard Veb u Saudijskoj Arabiji. Ako žele ozbiljnu ligu, moraju da kreiraju pravi ambijent, a suđenje je jedan od najbitnijih segmenata top fudbala“, zaključio je Klatenburg.

(FOTO: Action Images)


tagovi

Premijer ligaMark KlatenburgKinaEngleska

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara