""
""

Bajern silan, Mačvanov flert sa dabl-dablom, Trento pao u Morači

Vreme čitanja: 1min | sre. 17.01.18. | 21:40

Stefan Jović i Marko Simonović solidni, Zenit slomljen u Minhenu

Kad igra Milan Mačvan, igra i Bajern. Ekipa Aleksandra Đorđevića u Minhenu je pobedila ruski Zenit sa 95:78 u trećem kolu Last 16 faze Evrokupa i vratili se na vrh tabele u F grupi.

Izabrane vesti

Iako se to po konačnom rezultatu i ne bi baš moglo zaključiti, Bajern je vrata ubedljivog trijumfa otvorio tek sredinom treće deonice, a do tada se Zenit nekako i držao.

Ali, onda su Devin Buker i Mačvan preuzeli stvari u svoje ruke i Bajern je opravdao ulogu favorita. Buker je meč završio sa 27 poena, Mačvanu je bio blizu dabl-dabl ostvarenja - 14 poena i devet skokova, dok je Stefan Jović dao četiri poena i podelio šest asistencija.

U gostujućoj ekipi Marko Simonović je postigao šest poena, Kajl Kjurik bio je ubedljivo najefikasniji sa 31 poenom, a Sergej Karašev dodao je na to još 15.

Veoma važnu pobedu u borbi za četvrtfinale zabeležila je Budućnost koja je u Podgorici savladala italijanski Trento sa 79:66 u G grupi.

Već u prvoj deonici crnogorski šampion je došao do 17 poena prednosti, gosti su uspeli u trećem periodu da priđu na minus pet (58:53), ali je onda usledila nova serija Đetića zahvaljujući Kajlu Gibsonu i Nikoli Ivanoviću odbranili pobedu.

Ivanović je dao 16, a Gibson 17 poena, dok je gostujuću ekipu predvodio Dominik Saton sa 26 poena.

(FOTO: www.facebook.com/fcbbasketball)


tagovi

Stefan JovićMilan MačvanMarko SimonovićEvroligaBudućnost PodgoricaBajern MinhenAleksandar ĐorđevićAleksandar Džikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara