Bajernov pogled ka Upamekanu i greška koja će biti skupo plaćena

Vreme čitanja: 3min | uto. 05.02.19. | 10:59

Kako je obim potencijalne operacije izuzetno veliki, u Bajernu su počeli da razmišljaju o alternativama za čije bi se dovođenje utrošilo manje novca

Bajernovi veliki planovi za letnji prelazni rok mogli bi da odvedu klub u dosad neistražene vode, u red onih koji su u jednom prelaznom roku potrošili vrtoglave sume novca. To nije Bajernov manir, pošto je godinama unazad navikao da od konkurencije u Nemačkoj uzima ono najbolje za siću ili bez obeštećenja.

Navodna lista želja za leto “teška” je oko 255.000.000 evra, a na njoj se nalaze Lukas Ernandez, Timo Verner, Kai Haverc i Kalum Hadson Odoi uz već dogovorenog Benžamana Pavara iz Štutgarta za 35.000.000 evra.

Izabrane vesti

Kako je obim potencijalne operacije izuzetno veliki, u Bajernu su počeli da razmišljaju o alternativama za čije bi se dovođenje utrošilo manje novca.

Dok Lajpcig novim ugovorom – 6.000.000 evra godišnje, umesto dosadašnjih 3.100.000 evra – mami Vernera i na sve dozvoljene načine pokušava da spreči njegov transfer u Minhen, Bajernov sportski sektor na čelu sa Hasanom Salihamidžićem počeo je da razmišlja o tome da li zaista treba izdvojiti 80.000.000 evra za Lukasa Ernandeza, a pre svega – šta ako Atletiko “slomi” Francuza i zadrži ga na stadionu Vanda Metropolitano?

Priča oko Atletikovog beka poznata je od ranije – Bajern je na konto dobrih odnosa dve uprave odložila pregovore oko kupovine Lukasa Ernandeza i tako svetskom šampionu i njegovom klubu ostavila šest meseci da se donese važna odluka. Rohiblankosi ne gube vreme i Lukasu su već ponudili nov ugovor vredan 8.000.000 evra godišnje. Primera radi, Bajern plaća samo 500.000 evra više po sezoni.

Dok neizvesnost traje, Salihamidžić je svojim nadređenima, Uliju Henesu i Karl Hancu Rumenigeu predložio da se pozabave eventualnim dovođenjem Dajoa Upamekana iz Lajpciga. Nije francuski štoper novo ime na listi želja, ali je sada sve realnija Opcija B, za slučaj da pregovori sa Lukasom Ernandezom ne odu u željenom pravcu.

Sam pomen Upamekana u ljudima iz Bajerna budi nimalo prijatne uspomene. Bavarski gigant za Upamekana zna još od 2015, kada je Upa sa Francuskom osvojio Evropsko prvenstvo za igrače do 17 godina. Upamekano je tada bio još član mlađih kategorija Valensijana, a bez Bajern je bez potpisa ostao zbog nećkanja oko njegovih realnih kvaliteta. Uzeo ga je Salcburg za 2.200.000 evra, posle čega je godinu i po dana kasnije prebačen u bratski Lajpcig za 10.000.000 evra.

Upamekano se sada bori sa povredom kolena, zbog čega je bio na operaciji i čeka ga duža pauza.

Što se Bajerna tiče, šuška se da Upa ima otkupnu klauzulu na 80.000.000 evra. Njegov bivši trener Ralf Hasenhutl je po dolasku u Sautempton hteo da ga kupi od Lajpciga za 35.000.000 evra, što su Bikovi glatko odbili. Realnost je da Upamekano vredi negde oko 50.000.000 evra, koliko bi Bajern morao da spremi ako uopšte želi da sedne za pregovarački sto sa Lajpcigom.

Problem je to što Bajern želi Lukasa zbog njegove svestranosti na terenu. Levi je bek, ali ga je Dijego Simeone adaptirao da se podjednako dobro snalazi i kao štoper. Upamekano jedino pokriva mesta u srcu odbrane.

Bajernu je, doduše, potrebno osvežavanje štoperskih mesta, gde su Džerom Boateng i Mats Humels zagazili u četvrtu deceniju života, dok je na levom boku David Alaba neprikosnoven zato što prirodnu alternativu – nema.

Foto: Reuters


tagovi

Dajo UpamekanoLetnji prelazni rok 2019

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara