""
""

Balkanska kolonija na Stamford Bridžu: Begović na korak od Čelsija

Vreme čitanja: 2min | ned. 28.06.15. | 18:00

Čini se da je Žoze Murinjo već pronašao zamenu za Petra Čeha

Čelsi je prvi favorit da dođe do potpisa Asmira Begovića. Golman reprezentacije Bosne i Hercegovine i premijerligaša Stouka, vrlo je blizu prelaska u redove šampiona Engleske, tvrdi britanski Skaj Sports. Kako navodi isti izvor, Begović je na korak od selidbe u London s obzirom na to da je ušao u poslednjih 12 meseci ugovora sa Grnčarima.

Izabrane vesti

Ovaj 27-godišnji golman iz Trebinja je navodno razgovarao sa menadžerom Stouka Markom Hjuzom oko njegove budućnosti na stadionu Britanija, a engleski stručnjak ne želi da Begović ovog leta promeni sredinu. Britanski mediji tvrde da je Stouk već odbio ponudu Aston Vile za njegove usluge, ali sada je u red stao i Čelsi. Osvajač Premijer lige je znatno krupniji zalogaj da bi se odbio, pa bi u narednim danima vrlo lako moglo da dođe do transfera. Plavci žele da iskoriste to što Begovićev ugovor sa Stoukom traje do narednog leta i dovođenje golmana iz BiH bi stoga bilo jednostavnije i jeftinije.

Žoze Murinjo, menadžer Čelsija, poznat je po tome što voli da na svakoj poziciji ima dva odlična igrača, a posle odlaska legendarnog golmana Petra Čeha u rivalski Arsenal za 15.000.000 evra, otvorilo se mesto na klupi Plavaca. Tibo Kurtoa će i naredne sezone biti nezamenljiv među stativama, ali portugalski stručnjak očigledno ne želi da išta prepusti slučaju, pa bi zbog toga Čelsi mogao da dobije odličnog rezervnog golmana.

Murinjo hoće Mitrovića, Zahavi u akciji, Partizanu skoro 5.000.000 evra!

Engleska štampa je već ranije pisala da bi dres Čelsija mogao da obuče i srpski napadač Aleksandar Mitrović, pa bi u slučaju ostvarivanja ovih transfera na Stamford Bridžu bila prava mala kolonija fudbalera sa Balkana. Za Čelsi već uspešno nastupaju Branislav Ivanović i Nemanja Matić, a prema novinarima sa Ostrva, uskoro bi mogli da dobiju novo društvo.

Begović je 2010. godine prešao iz Portsmuta prešao u Stouk i ubrzo se ustalio kao prvi golman. Tokom pet godina na Britaniji ostvario je 160 nastupa u crveno-belom dresu, a čak je uspeo i da se upiše u strelce, kada je 2013. godine preko čitavog terena zatresao mrežu Sautemptona. Za nacionalni tim Bosne i Hercegovine je igrao 41 put, a branio je i na Svetskom prvenstvu prošle godine u Brazilu.

(FOTO: Action images)


tagovi

Premijer ligaEvropaEngleskaČelsiAsmir Begović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara