"Bandalovski"
"Bandalovski"

Bandalovski: Bolji smo od Čukaričkog! Plaćamo ceh rezultatima kod Kize Milinkovića

Vreme čitanja: 4min | ned. 24.04.16. | 09:02

Sve bolji desni bek Partizana kaže da je ekipi teško pao poraz od Brđana i da je nepojmljivo da crno-beli ovako loše stoje na tabeli, rizikujući najgori plasman u poslednjih 18 godina

BandalovskiPartizanu je muka kad je preko puta Čuka. Nema tima u Srbiji koji učestalije zadaje probleme crno-belima od isto takvog jednog, samo sa Banovog brda. Nije to čak ni Crvena zvezda, iako je slavila u dva od poslednja četiri večita derbija, ali ako se period odmeravanja snaga sa komšijama uzme kao graničnik, dolazi se do zaključka da daleko više problema Parni valjak ima kad bi trebalo da se trka sa vozilom iz ulice Beogradskih bataljona.

Uostalom, u poslednjih godinu i po dana, Partizan je slavio samo jednom u pet međusobnih okršaja (prošlog meseca 2:1), jednom je bilo nerešeno (2:2), a trpeo je udarce u bradu čak triput: 0:1 u finalu kupa maja 2015, 0:1 jesenas na Topčiderskom brdu i 1:2 u subotu veče, posle čega Brđani imaju pet bodova više pet kola pre kraja prvenstva.

Izabrane vesti

Reklo bi se – pravi penicilin za izvesno bivšeg šampiona države, međutim, ne slažu se svi sa takvom ocenom.
Ne mislim da nam Čukarički pravi neke velike probleme. U redu, dobio nas je, ali nije bolji tim od nas. Od svih utakmica koje ste nabrojali jedino nas je nadigrao u finalu kupa. Na ostalim smo mi bili kvalitetniji, ali nismo uspevali da pobedimo. Takav je fudbal. Setite se šta je bilo prošle sedmice i kako smo mi izbegli poraz u večitom derbiju. Nekad je potrebna sreća da biste pobedili. Nije to opravdanje, niti tražim izgovor. Slažem se, moramo bolje“, uverava Ivan Bandalovski.

A kad bi svi Partizanovi fudbaleri bili na nivou kakav je bugarski reprezentativac prikazao sinoć ne da ne bi bilo bojazni na kom će mestu tabele završiti, nego bi se s pravom kovali evropski planovi. Desni bek je, uz Nemanju Mihajlovića, bio najbolji pojedinac u sastavu crno-belih, ali posle meča nije bio ni izbliza zadovoljan.
Kako da budem? Šta vredi moja dobra igra kad smo izgubili. Uz svo uvažavanje Čukaričkog, mi smo Partizan i nismo smeli da dopustimo nikome, pogotovo ne Čukaričkom, da nas dvaput u istom prvenstvu dobije. I to na našem stadionu. Bilo nam je teško svima u svlačionici. Znate kako, jesam stranac, ali ovde je dosta Partizanove dece, naviknute samo na trijumfe. Momci poseduju pobednički mentalitet građen godinama, teško im pada kad se ovako nešto desi“.

Bandalovski prima čestitke od Tomića, Bolića i MilijašaEkipa Ivana Tomića ne zna za pobedu u plej-ofu, te je sa samo jednim bodom iz dva kola doigravanja pala na treću poziciju. Ima tri boda manje baš od Čukaričkog, dvocifren zaostatak za Crvenom zvezdom i rizikuje da okonča sezonu na najlošijoj poziciji u poslednjih 18 godina. Još otkako je 1998. Obilić završio kao prvak, Crvena zvezda druga, a Partizan tek treći. Takođe sa Tomićem, tada kao kapitenom.
Nepojmljivo je da Paritzan bude ovako loše plasiran. Sad plaćamo ceh kiksevima iz jesenjeg dela sezone. Izgubili smo dosta bodova dok je Zoran Milinković bio trener i to nas je koštalo boljeg plasmana. S druge strane, u poslednjih deset utakmica imamo sedam pobeda, dva remija i samo jedan poraz. Ovaj. Nekad, jednostavno, ne može da se dobije utakmica, ali ćemo se truditi da do kraja skupimo što više bodova i eventualno se vratimo na drugo mesto“.

Ivan Bandalovski u poslednje vreme igra baš onako kako mora da deluje bek Partizana. Dovoljno spretno u odbrani, produktivno u napadu. U Subotici je namestio gol Nemanji Mihajloviću, protiv Čukaričkog sunarodniku Valeriju Božinovu, a uz to odradio valjan posao u defanzivi.
Sve je to posledica kvalitetno odrađenih priprema. Prvih koje sam bez povreda ili drugih nepredviđenih okolnosti prošao sa ekipom. Nadam se da sad pokazujem da sam igrač za Partizan. Imam dosta samopouzdanja i to se primećuje u igri. Član sam kluba koji prihvata samo ako bek, osim svog osnovnog zaduženja u defanzivi, pomogne i napadačima. Mislim da i taj posao radim dobro. Da sam igrač za oba pravca“, završio je, po opštoj oceni, jedan od najboljih pojedinaca u Partizanovom već devetom porazu ove sezone.

Poređenja radi, prošle sezone pretrpeo je samo jedan...

BLEKI, I JA SAM DOBIO CRVENI, NISI TI KRIV ŠTO SMO IZGUBILI

Milenković u duelu sa PavlovićemDerbi Partizana i Čukaričkog obeležila su i dva isključenja. Oba opravdana, jer su i Nikola Milenković i njegov imenjak Janković zbog nepromišljenih startova morali u svlačionicu još pre kraja prvog poluvremena.
Taman posla da našeg Blekija Milenkovića krivimo što smo izgubili. Jeste startovao neoprezno, ali nije on odgovoran što nismo krunisali bolju igru u polju. Dečko ima samo 18 godina, biće veliki igrač, a sad mora da zna da je ekipa uz njega, kao i da ovo što se sad desilo njemu može da zadesi bilo koga. Tako sam i ja jednom zaradio crveni karton u 30. minutu igrajući za reprezentaciju. Bitno je da to što pre pregura. A mi ćemo mu pomoći“, uverava Bandalovski.

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Star sport) 

 

 


tagovi

SrbijaPrva liga SrbijeFK PartizanIvan Bandalovski

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara