""
""

Bandalovski seje šampionski optimizam: Ako pobedimo sve utakmice čekaćemo da Zvezda pogreši!

Vreme čitanja: 3min | čet. 11.02.16. | 08:42

Bugarski reprezentativac kaže da ga je Zoran Milinković bez obrazloženja sklonio iz tima i dodaje kako veruje da će na proleće igrati duplo bolje

Novi trener, novi sitem igre, novi i - Ivan Bandalovski. Bugarski reprezentativac podigao je lestvicu očekivanja u Partizanu do te mere da po okončanju glavnog dela priprema na Kipru, pod komandom Ivana Tomića, puca visoko.

Reklo bi se, ima samopouzdanje veliko kao Topčidersko brdo. Poručuje:
"Igraću duplo bolje nego dosad!"

Izabrane vesti

Hrabre reči, ali desni bek angažovan pre godinu dana ističe da Grobari uopšte nisu videli šta sve može.
"U Partizanu nisam pokazao najbolje iz mog repertoara. Došao sam posle duge pauze, nespreman, neke utakmice jesam dobro odigrao, za neke nisam ni konkurisao, ali u narednih šest meseci moram da pokažem kakav je pravi Ivan Bandalovski".

Interesuje nas, kakav je...
"Mogu, na primer, bolje u napadu od onog što ste videli. Dok sam bio kapiten CSKA iz Sofije igra pred protivničkim kaznenim prostorom mi je bila jača strana. Sad je obrnuto, međutim, kad si bek u Partizanu moraš da igraš napred. Mogu 50 odsto bolje nego što ste imali prilike da vidite. Mislim da ću u tome uspeti, konačno sam imao vremena da se odmorim posle naporne sezone, ali i prođem kompletne pripreme, bez povreda. Dopada mi se ideja novog trenera, tačno se vidi ko šta radi i kakav stil želimo da napravimo, to je velika razlika u odnosu na prošlu godinu".

KOD KIZE NAJTEŽE U KARIJERI

Bandalovski je tokom boravka na Kipru zadobio poverenje struke pre Miroslava Vulićevića, dosad standardnog desnog beka Partizana.
"Neka šef odluči ko će da igra, ne mislim da sam u prednosti, pogotovo što je Vule dobar fudbaler i što je odlično kad imaš konkurenciju, jer te to tera na kvalitetniji rad. Dok je trener bio Zoran Milinković nisam osećao da sam konkurencija bilo kome, odmah me je stavio van ekipe, a tri meseca, tokom kojih nisam igrao, bila su mi najteža u karijeri".

Pojasnio je...
"Odem za reprezentaciju, odigram dobro, vratim se u Partizan, a Milinković me skloni bez reči obrazloženja. Nije mi dao ni šansu da pokažem šta znam. Čak i kad su rezultati u prvenstvu bilo loši opet bi minutaža izostajala. Situacija se promenila tek kad je za trenera došao Ljubinko Drulović, međutim, kako smo i kod njega primali po gol ili dva na svakoj utakmici, postalo je jasno da odbrana mora komplet da se menja."

A Partizanova će na proleće igrati u sastavu: Ivan Bandalovski, Sedrik Gogua (mada, Miladin Stevanović ozbiljno preti da ga ugrozi), Marko Jovanović, Miroslav Bogosavac, ispred gomana Filipa Kljajića.
"Fasciniran sam kakve mlade fudbalere Partizan stvara. Takvu školu nijedan klub u Bugarskoj nema. Impresivno deluju deca, od malog golmana Jovičića do 16-godišnjeg špica Vlahovića. Zato imam motiv i privilegiju da igram za Partizan".

HOĆU DA OSTANEM U PARTIZANU

Pre samo dve sedmice situacija je bila drugačija, Bandalovski je predočio Ivici Ilievu želju da se opet oproba u inostranstvu, ali se tokom priprema priča okrenula za 180 stepeni, nedavno je sa sportskim direktorom razgovarao na temu novog ugovora, pošto mu sadašnji ističe na leto.
"Nikad nisam tražio da napustim Partizan, već da bih prihvatio ponudu pod uslovom da ona bude dobra i za klub i za mene. To je normalno. Dvaput se pričalo o tome kako bih mogao da idem, ali ja sam oba puta ostajao. Čim je tako znači da sam srećan u ovom klubu. Naravno da bih prihvatio ponudu za novi ugovor. Želim da ostanem, jer mi odgovara atmosfera, mentalitet, prijem kod navijača".

A Grobari u drugom delu sezone, ako ništa rugo, očekuju iskupljenje za (pre)česta jesenja posrtanja njihovih miljenika.
"Prvi cilj koji imamo pred sobom jeste da dokažemo da smo dovoljno kvalitetni fudbaleri da bismo nosili Partizanov dres. Druga ambicija je da pobedimo svaku utakmicu do kraja. Uključujući i dva večita derbija. Zatim, da osvojimo Kup Srbije. Što se prvenstva tiče, zaostajemo 26 koraka, ali bodovi se dele, imamo i dva okršaja sa najvećim rivalom... Neću da kažem da su nam šanse velike, ali ako pobedimo sve utakmice čekaćemo da Crvena zvezda pogreši", zaključio je Ivan Bandalovski.

Piše: Aleksandar Joksić

Pratite MOZZART i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: partizan.rs)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanLjubinko DrulovićIvan TomićIvan BandalovskiEvropa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara