"Radost Arfilda i saigrača"
"Radost Arfilda i saigrača"

Barnli je gazda Lankašira: Arfild srušio Ivud Park (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 24.10.15. | 16:25

Tim Šona Dajča slavio sa 1:0 nad mrskim rivalom u meču u kojem se Blekburn propisno ispromašivao. Fulam stigao do trijumfa nad Redingom posle sjajne goleade u nastavku

Radost Arfilda i saigrača

Barnli je pokorio Ivud Park u velikom derbiju istočnog Lankašira, ujedno i jednom od derbija Čempionšipa – 0:1 (0:0).

Izabrane vesti

Pogodak odluke postigao je Skot Arfild u 63. minutu, bio je to zlata vredan gol koji je ekipu menadžera Šona Dajča lansirao na treću poziciju na tabeli, ali što je važnije navijačima pružio priliku da uživaju u trijumfu nad jednim od najomraženijih rivala.

Domaćin je bio bolji u prvom poluvremenu, a Džordan Rouds je mogao već u desetom minutu da ih dovede u prednost, kada je nakon centrašuta Martina Olsona sa leve strane dobro šutirao, ali je Tom Hiton sjajno intervenisao. Džoi Barton je bio uveren da je izborio penal u 15. minutu nakon što ga je faulirao Grent Hanli, ali je sudija Stroud odmahnuo rukom.

Prvi šut u okvir gola na meču videli smo tek u 35. minutu, kada je Tom Lorens probao sa dvadesetak metara, ali je Hiton odlično intervensiao. Džejson Stil je na drugoj strani zaustavio šut Skota Arfilda, a i Blekburn je u finišu prvog dela tražio penal nakon starta Bartona na Lorensu. Do kraja prvog dela Džordan Rouds je propustio još dve dobre šanse da dovede Roverse u prednost, a čak je pogodio i stativu u samom finišu.

Kako to obično biva, u nastavku je usledila kazna za promašaje domaćina. U 63. minutu nakon gužve u šesnaestercu lopta se odbila na ivicu šesnaesterca gde ju je sačekao Arfild i lepim udarcemu levi ugao gola Blekburna matirao Stila za 0:1. Bio je to trenutak velike radosti za gostujuće navijače koji su doputovali u velikom broju na ovaj meč i na kraju se slatko radovali na terenu mrskog rivala.

Blekburn je probao da se vrati u meč, stvarao je prilike, ali je mreža Barnlija ostala netaknuta. Najbolju šansu imao je Krejg Konvej, koji je u 82. minutu sjajnim udarcem sa distance pogodio mesto gde se spajaju prečka i stativa. Poslednju priliku i to kakvu imao je defanzivac domaćina Šejn Dafi, koji je u trećem minutu nadoknade sjajno šutirao glavom, ali je golman Hiton još jednom sjajno zaustavio šut i doneo važan trijumf Brnliju.

Fulam je stigao do značajne pobede na Krejven Kotidžu protiv Redinga, kojeg je savladao sa ubedljivih 4:2 nakon velikog preokreta u nastavku.

Do ovog kola solidno plasirani gosti dobro su započeli utakmicu, poveli preko Lukasa Pjazona u 13. minutu, a kada je Portugalac Armando Sa u 49. povećao na 0:2, malo ko je očekivao žestok odgovor domaćina.

Ali, onda je na scenu stupio sjajni napadački trio Ros Mekormak - Musa DembeleAleks Kačaniklić, koji su sa tri gola u šest minuta potpuno preokrenuli prednost gostiju. Sjajni Dembele je u 75. minutu postavio konačan rezultat.  

ČEMPIONŠIP – 13. KOLO

Petak

Roteram – Šefild Vensdej 1:2 (0:0)
/Torp 90+4 – Žoao 46, Forestijeri 50/

Subota

Blekburn – Barnli 0:1 (0:0)
/Arfild 63/

Fulam – Reding 4:2 (0:1)
/Mekormak 50, Dembele 54, 74, Kačaniklić 56 - Pjazon 13, Orlando Sa 49/

16.00: Bolton – Lids
16.00: Brajton – Preston
16.00: Čarlton – Brentford
16.00: Hadersfild – Derbi
16.00: Hal – Birmingem
16.00: Notingem F. - Ipsvič
16.00: KPR – MK Dons
16.00: Vulverhempton – Midlsbro

Ponedeljak

20.45: Kardif – Bristol Siti

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO: Action Images)


tagovi

Tom HitonŠon DajšSkot ArfildČempionšipBarnli

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara