"Barselona"
"Barselona"

Barsa bila na konopcima, Pedro i Mesi spasili stvar (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 20.04.14. | 22:50

Atletik Bilbao bio nadomak velikog iznenađenja na Nou Kampu

BarselonaNešto manje od dvadeset minuta delilo je Barselonu od nove tragedije. Posle eliminacije iz Lige šampiona od Atletiko Madrida, poraza u Primeri od Granade i u finalu Kupa kralja od Real Madrida gotovo da su bili nadomak ispadanja iz šampionske trke na Nou kampu od Atletiko Bilbaa, ali onda je usledilo buđenje iz košmara i u roku od dva minuta veliki preokret – 2:1.

Katalonci su se prilično ispromašovali u prvom poluvremenu. Pokušavali su Mesi, Pedro, Sančez… ali nikako da zatresu mrežu Baskijaca. Kazna je usledila u nastavku meča, tačnije u 50. minutu, kada je Aduriz oduzeo loptu Bartri i sa ivice šesnaesterca matirao golmana Pinta. To je bio njegov ukupno 16. gol u aktuelnoj sezoni...  

Izgleda da je tada konačno proradila svest kod izabranika Tata Martina. Dani Alveš je u 72. minutu uradio veliki posao po desnoj strani, pronašao Sančeza, ovaj Pedra, a potom je usledila rutinska egzekucija. Nisu se navijači pošteno ni smestili na svoja mesta kada je pao novi gol. Ovoga puta Mesi je bio precizan iz slobodnog udarca. Do kraja meča Barselona je imala priliku da ubedljivije slavi, međutim, Mesi se u dva-tri navrata igrao više nego što je trebalo, pa je kazna umalo usledila u poslednjoj sekundi. Riko je iznenada dobio šansu, ali se Maskerano bacio i grudima spasio novu bruku i šikaniranje navijača.

Barsa se sada vratila na drugu poziciju sa četiri boda manje od lidera Atletika, a dva više od Reala koji ima utakmicu manje. Bilbao je ozbiljno doveo u pitanje poziciju četiri i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona, pošto Sevilja kaska za njima samo tri boda.  

PRIMERA – 34. KOLO

Subota:
Osasuna - Valensija 1:1 (1:0)
/Riera 19 - Žonas 82/

Levante – Hetafe 0:0

Izabrane vesti

Sosijedad - Espanjol 2:1 (1:1)
/Kanales 32, Vela 90+1 - Kordoba 23/

Nedelja:
Almerija - Selta 2:4 (1:1)
/Rodri 40, Diaz 88 - Nolito 20, 71, Čarls 42, Oreljana 76/

Rajo Valjekano - Betis 3:1 (2:0)
/Roćina 14, Paulao 27ag, Larivej 51 - Čika 79/

Sevilja - Granada 4:0 (1:0)
/Mainz 14ag, Gameiro 51, M'Bia 58, Vitolo 68/

Barselona - Atletik Bilbao 2:1 (0:0)
/Pedro 72, Mesi 74 - Aduriz 50/

Ponedeljak:
22.00 Malaga - Viljareal

Sreda, 7. maj:
Valjadolid - Real Madrid

(FOTO: Action images)


tagovi

ŠpanijaPrimeraPedroLionel MesiEvropaAric AdurizAtletik Bilbao

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara