Barsa ga terala, Inter ga želeo, a on rešio derbi Lige šampiona - Rafinja režirao krah Nerazura (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 24.10.18. | 22:56

I bez Lionela Mesija katalonski gigant slavio sa 2:0 na svom stadionu

Čudni su fudbalski putevi. Rafinja je prošle sezone bio na pozajmici u Interu, letos se vratio u Barselonu koja je želela ponovo da ga se otarasi, ali je ovaj momak dočekao svojih pet minuta. I večeras je u velikoj meri uticao na to da na Nou Kampu Barselona u derbiju trećeg kola Lige šampiona savlada baš Inter sa 2:0.

Upravo je Rafinja postigao prvi gol za domaću ekipu, a konačan rezultat postavio je Đordi Alba u finišu utakmice.

Izabrane vesti

Bio je to prvi meč Barselone bez prve violin Lionela Mesija koji je povredio ruku i može se reći da se ekipa Ernesta Valverdea dobro snašla u tim nepovoljnim okolnostima.

Inter je došao na Nou Kamp pun sampouzdanja pošto je vezao sedam pobeda u svim takmičenjima, a poslednja je bila u Derbija dela Madonina. Ali, Barselona je potvrdila da je bolja ekipa, odnosno videlo se da Interu nedostaje i iskustvo za ovakvu vrstu utakmica.

Prva uzbuđenja viđena su sredinom prvog poluvremena. I to je prvi zapretio Inter preko Ikardija, ali ga je u poslednjem trenutku izblokirala odbrana Barselone. Odgovorio je upravo Rafinja tri minuta kasnije, međutim, Samir Handanović je bio na visini zadatka.

A onda četiri minuta kasnije, Barselona je povela - Luis Suarez je preciznim pasom pronašao Rafinju u kaznenom prostoru Intera, a ovaj je sa desetak metara rutinski poslao u mrežu.

Na startu drugom poluvremena Inter je probao opet da iznenadi protivnika, Mateo Politano je bio u dve interesantne situacije, ali je šutirao neprecizno sa distance.

Posle toga ponovo je Barselona u potpunosti preuzela kontrolu nad onim što se dešavalo na terenu. Pogodio je Filipe Kutinjo u 71. minutu prečku i bila je to najava ofanzive Barselone koja je želela da drugim golom reši sve dileme.

I upravo to se desilo sedam minuta pre kraja utakmice, kada je Ivan Rakitić onako kako samo on ume, pronašao Đordija Albu u šesnaestercu a ovaj mirno poslao loptu na pravo mesto.

GRUPA B

PSV - Totenhem 2:2 (1:1)
/Lozano 30, De Jong 87 - Moura 39, Kejn 55/

Barselona - Inter 2:0 (1:0)
/Rafinja 32, Alba 83/

 

Foto: Action images


tagovi

RafinjaMauro IkardiLionel MesiĐordi AlbaErnesto ValverdeLiga šampiona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara