Barsa ima listu kandidata za Silesenovog naslednika

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.06.18. | 12:24

Četiri imena u fokusu, jedno se posebno izdvaja

Ukoliko Jasper Silesen odluči da ovog leta ode, Barselona će spremno dočekati potragu za novom rezervom Mark Andreu Ter Štegenu!

Pouzdani katalonski list Mundo Deportivo objavio je da nas da je odlazak holandskog čuvara mreže vrlo izvesna stvar zbog želje da dobije redovne minute na terenu, te da će Barselona u narednim danima izvagati sve opcije za mesto koje će ostati upražnjeno.

Izabrane vesti

Na spisku su izdvojena četiri imena, a jedno se posebno izdvaja - Tim Krul. Silesenov sunarodnik i zamenik na klupi Holandije uskoro će postati slobodan igrač pošto mu ističe ugovor sa Brajtnom i za Barselonu bi bio najjeftinije rešenje. Za Tima Krula se interesuje nekoliko evropskih klubova, a Barselona ga na svom radaru drži već izvesno vreme.

Krul bi verovatno potpisao ugovor karijere dolaskom u Barsu, ali ne bi dobio previše minuta na terenu. Doduše, nije ih imao ni u Brajtonu, gde je odigrao svega 705 minuta u osam utakmica. Primio je deset golova ukupno i dva jedanaesterca je odbranio.

Daleko ozbiljnije rešenje bio bi odlazeći kapiten lisabonskog Sportinga Rui Patrisio. Iskusni portugalski golman ovog leta će sigurno napustiti klub u kojem je ponikao posle brojnih potresa koji su uzdrmali ekipu. Rimski Korijere nedavno je objavio da je završen njegov transfer u Napoli za sumu od 18.000.000 evra, plus još dva miliona na razne bonuse. Ipak, od tada nije bilo glasnijih priča o realizaciji transfera.

Barselona bi za Patrisija takođe morala da izdvoji bar identičnu sumu novca, s obzirom da je Sporting donedavno tražio i celih 30.000.000 evra.

Nešto jeftinija opcija bio bi Žoel Robles iz Evertona. Dete Leganesa, kasnije i golman Atletika i Vigana nema za sobom sezonu za pamćenje, pošto je konstantno bio u senci Džordana Pikforda, uprkos tome što je sezonu ranije branio odlično.

Everton je, navodno, spreman da ga se odrekne za sumu od 5.000.000 evra, a njegov odlazak trebalo bi da bude potvrđen s dolaskom novog trenera Marka Silve.

Na kraju, Barselona bi mogla da se okrene i staroj želji - Visenteu Guaiti. Prekaljeni čuvar mreže bio je interesantan prvaku Španije još i pre celu deceniju, dok je bio na golu Valensije. Ipak, do transfera nije došlo, a Guaita je kasnije branio boje Rekreativa i Hetafea, u kojem je od 2014. godine. I njemu, baš kao i Krulu, ugovor ističe krajem meseca, a eventualna prednost u odnosu na holandskog čuvara mreže mogla bi da bude činjenica da je igrač sa španskog govornog područja.

Barselona želi da od prodaje Jaspera Silesena zaradi bar 17.000.000 evra. 

Foto: Action Images


tagovi

Rui PatrisioTim KrulVisente GuaitaŽoel RoblesLetnji prelazni rok 2018Jasper Silesen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara