Erik Abidal
Erik Abidal

Barselona ima novog sportskog direktora

Vreme čitanja: 1min | čet. 07.06.18. | 21:40

Legendarni Erik Abidal vratio se na velika vrata u voljeni klub

Španski prvak Barselona imenovala je novog sportskog direktora i to bivšeg defanzivca Erika Abidala.

Francuz, ključni bio član uspešne generacije od 2007-2013. godine osvojio je četiri Primere i dve Lige šampiona sa Kataloncima. Abidal će na funkciji zameniti dosadašnjeg direktora Roberta Fernandeza čiji ugovor ističe 1. juna.

Izabrane vesti

Nekadašnji reprezentativac Galskih petlova, koji je u aprilu 2012. bio podvrgnut i transplantaciji jetre, radiće zajedno sa generalnim menadžerom Pepom Segurom i biće zadužen za dovođenje pojačanja.
"Erik Abidal će preuzeti funkciju tehničkog sekretara prvog tima i biti predstavljen u ponedeljak 18. jula. Tokom života i karijere uspevao je da preskoči sve prepreke kao što je borba za rakom tokom igranja u Barseloni, pa smo uvereni da će biti pravi izbor za novu ulogu. Podsećamo, 2011. godine kapiten Karles Pujol je učinio sajajan gest dozvolivšu Abidalu da podigne pehar Lige šampiona na Vembliju tokom perioda oporavka. U 2013. posle ozdravljenja Abidal je osvojio Primeru pod trenerom Titom Viljanovom. Od odlaska iz Barselone, zadržao je kontakt sa klubom, a pomagao je i u radu Barselonine fondacije kao legenda kluba", saopštili su Katalonci.

Svakako, lep gest Barselone.

Foto: Action Images


tagovi

Erik Abidalsportski direktor

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara