Bata Mirković: Dobre akcije, falio gol

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.02.19. | 18:13

O rotacijama u veznom redu i projekciji pred poslednji meč na pripremama

(Od izveštača MOZZART Sporta iz Antalije)

Više pozitivno nego negativno. Tako je pretposlednju proveru na turskom tlu, dva dana pre povratka u Beograd, ocenio Zoran Mirković, uveren da je Partizan imao šta da ponudi protiv Krila Sovjetov.

Izabrane vesti

Uprkos rezultatu koji ne može da bude ohrabrujući (0:0).
"Čvrsta i borbena utakmica protiv trvdog protivnika. Zadovoljan sam igrom, bili smo agresivni, disciplinovani i napravili smo dosta lepih akcija... Nažalost, opet nismo postigli gol, falio je...", u kratkim crtama predočio je impresije posle meča popularni Bata.

Posed lopte bio je na strani crno-beli, srpski tim je izveo čak 11 kornera (Rusi nijedan), igrao napadački, ali mu je nedostajao završni pas i(li) malo više spretnosti napadača, Georgijevića i Rikarda, da slave drugu pobedu na pripremama.
"Igrali smo angažovano, linije su nam bile uske, stajali smo blizu igrača, vršili pritisak, pokušavali i u napadu da napravimo dobre akcije i to smo radili".

Mirković je duel sa Krilima iskoristio da proba Zorana Tošića na mestu centralnog veznog, u ulozi organizatora igre, dok su Gabrijel Enake i Slobodan Urošević dejstvovali kao krila.
"Utisak o Tošiću u novoj ulozi je dosta dobar. Što se tiče Enakea i Uroševića, s obzirom da im to nisu izvorne pozicije mogu da budem zadovoljan kako su odradili utakmicu".

Poput duela sa Krakovijom, kad je pocrveneo Radivoj Bosić, protiv tima iz Samare isključena su čak dvojica Partizanovih fudbalera, Zlatan Šehović i Miroslav Vulićević.
"Crveni kartoni su možda posledica umora, tenzija, ima svega pomalo, da ne kažem da ima i onog trećeg, a mislim da su prestrogo pokazani. Verovatno je i do motiva igrača".

Odluku da protiv Krila istrči na teren kombinovan tim Mirković je obrazložio rečima da je to bilo u planu, kako bi svi igrači imali minutažu, ali da to ne mora automatski da znači da će ekipa koja će istrčati sutra protiv Mladosti iz Doboja biti startna u Bačkoj Palanci, 16. februara.
"Ne bih baš tako rekao. Do početka prvenstva ostalo je desetak dana, svi momci su rotaciji i konkurenciji", uzdržan je Zoran Mirković.

Foto: Partizan.rs


tagovi

Zoran Mirković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara