Bata Mirković pred start proleća: Da li iz prekida ili iz igre – samo da damo gol

Vreme čitanja: 3min | čet. 14.02.19. | 17:03

Musa gripozan, trener Partizana postavio visoke ciljeve

Čeka se samo pucanj da označi start proleća. A u toj trci Partizan bi trebalo sam sa sobom da se nadmeće, da pokaže može li bolje nego jesenas, kad se svaki čas spoticao o superligaško kamenje.

Prvu etapu u 2019. Parni valjak voziće u Bačkoj Palanci, gde se od crno-belih očekuje da ekspresno reše akutni problem – neefikasnost. Pratio ih je tokom prvog dela sezone, bio uočljiv i na pripremama u Turskoj, pa zato...
Trebalo bi da shvatimo, a mislim da igrači jesu, da bi u svaku utakmicu trebalo da uđemo maksimalno ozbiljno, skocentrisano. A bude li suprotno onda će ličiti na generalnu probu sa Mladosti ili jesenas protiv OFK Bačke kod kuće, Proletera i Spartaka u gostima“, upozorava Zoran Mirković.

Izabrane vesti

Šef stručnog štaba Partizana najavio je da će tim u subotu od 13 časova (TV Arenasport 1) izgledati drugačije u odnosu na generaku iz Beleka.
„Biće nekih promena. Mada, dosta smo oslabljeni od samog početka nemamo Danila Pantića i Đorđa Ivanovića, Musa Ndžai je trenirao samo deset dana sa nama, a od jutros ga je i grip „sastavio“, tako da baš nema sreće. Do daljnjeg su svi van stroja. Osim njih, neće igrati suspendovani Slobodan Urošević. Mnogo će nam sva četvorica nedostajati za ovu utakmicu“.

Navijači žele da vide šta je to urađeno tokom pripremnog perioda, da li je ovaj sastav, bez Marka Jankovića, sposoban da pobeđuje u nizu.
„Zadovoljan sam kako su protekle pripreme. Da nismo imali pehove sa povredama i lošim vremenom, sproveli smo u Beleku sve što smo hteli, igrali smo jake utakmice, mogu da budem zadovoljan odnosom igrača, osim poslednje provere. Imamo staru boljku – postizanje golova. Ostale stvari izgledaju dobro. Ekipa je spremna, možemo dobro i kvalitetno da trčimo. Imamo oružja“.

Prvi meč subotnjih rivala igrao se samo nekoliko dana pošto je Partizan eliminisan od Bešiktaša, pa je u mučnoj atmosferi nekako iščupao pobedu 1:0, golom Svetozara Markovića, uz isključenje Nemanje R. Miletića.
Bila je to loša, teška i rastrzana utakmica, što poziva na oprez. Bačka je u međuvremenu promenila trenera, Zoran Govedarica je impulsivan, disciplinovan, borben čovek, tako mu ekipe igraju. Naspram nas biće iskusan tim, a ako bih nekog izdvajao onda bi to bili Bjeloš, Radinović, Gavrić i Radović. Od njih preti najveća opasnost. OFK Bačka je domaćin, ne verujem da će biti preterano defanzivna, jer se bori za opstanak, ali mi smo sebi postavili visoke ciljeve, da pobeđujemo u svakoj utakmici“.

Ako ne bude moglo iz otvorene igre, pretiće Partizan iz prekida, koji su mu bili zaštitni znak u prvom delu sezone.
Ljudi misle da se iz prekida najlakše postižu golvi, to je trend u celom svetu. Dosta pažnje posvećujemo tome, neka gol padne kako god hoće, samo neka padne. Da li iz prekida ili igre – potpisujem i jedno i drugo“, dodao je Bata Mirković, uz napomenu da će period do leta iskoristiti, između ostalog, za promociju talenata iz podmlatka, poput Filipa Stevanovića i Strahinje Pavlovića. „Sigurno će dobiti šansu u narednih nekoliko meseci. Zaslužili su to kvalitetom“.

FOTO: Star sport


tagovi

Zoran MirkovićFK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara