"promašaj Romelua Lukakua"
"promašaj Romelua Lukakua"

Belgijanci se glupirali u Amsterdamu, Fertongen kao lenji rekreativac, Lukaku kao igrač od osam evra, a ne 80.000.000 (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.11.16. | 22:47

Holanđani ni tako nisu mogli do pobede

promašaj Romelua LukakuaMalo se verovatno ljudi seća - ako se iko i seća - da su Belgijanci u neki susret sa Holandijom ušli kao favoriti. Ali vremena se menjaju, pa smo tako nešto videli u prijateljskom susretu u Amsterdamu. Teren na stranu, Belgija je danas prosto bolja ekipa. I ma koliko su se izabranici Roberta Martineza glupirali u evropskoj prestonici poroka Holanđani nisu mogli ni da razmišljaju o pobedi. Štaviše, na kraju bi morali da budu zadovoljni sa remijem od 1:1.

Džaba poklon Jana Fertongena iz 38. minuta kada je defanzivac Totenhema postupio kao rekreativac koji nema snage da isprati drugara iz kraja na terminu u balonu, pa ga rukama povuče jer u prijateljskom malom fudbalu žestokih sankcija nema. U realnom svetu to je penal zbog prekršaja na Džermejnu Lensu, pa je Davi Klasen, alfa i omega Ajaksa, sa jedanaesterca doveo Lale u vođstvo od 1:0.

Izabrane vesti

Istina, nisu se ni Belgijanci proslavili, ali kad su pred kraj meča shvatili da bi zaista mogli da izgube dodali su gas i u samo nekoliko minuta demonstrirali da su miljama ispred komšija. Izjednačujući pogodak najavila su dva promašaja Romelua Lukakua: ovaj drugi više bi priličio igraču koji je već prihvatio da nije kvalitet za profesionalni fudbal i polako počeo da se podseća kako to izgleda kad zagreješ stolicu ne bi li bar nekakvu diplomu završio.

U danu kada mediji prenose izjavu Ronalda Kumana da Lukaku, koga je Everton procenio na 80.000.000 evra, mogao da igra i za Barselonu, on je sa tri metra uspeo da prebaci i gol, a verovatno i tribinu.

Dešava se i najvećima.

Međutim da brzopotezna kanonada Belgijanaca nije se tu završila. Loran Siman je samo dva minuta kasnije i zatresao mrežu domaćina, ali je gol opravdano poništen zbog ofsajda, da bi nekih 60 sekundi kasnije Janik Fereira Karasko i uspeo da izjednači mada uz obilatu pomoć sreće jer je lopta zakačila Džoela Veltmana i prevarila nemoćnog Martena Stekelenburga.

U narednih tri minuta Belgijanci su mogli i do pobede, ali je Lukaku ponovo bio neprecizan sa četiri metra - bila je to ipak mnogo teža situacija - da bi potom sjajnu akciju Edena Azara paradom prekinuo Stekelenburg, pa su Holanđani sačuvali obraz.

Ali i dalje to nije ona ekipa pred kojom se nekad tresla cela planeta.


tagovi

Romelu Lukakureprezentativni fudbalJan VertongenHolandijaEvropaDavi KlasenBelgija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara