""
""

Benfika se nikada ne predaje! Sevilja lagano do pobede nad Valensijom (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 24.04.14. | 22:56

Pobede domaćina u polufinalima Lige Evrope, Tevez dao prvi gol u kontinentalnim takmičenjima od 2009. godine

Liga Evrope nije glamurozna kao takmičenje koje se igra utorkom i sredom, ali četvrtkom barem padaju golovi i niko se ne zatvara i parkira autobus. U prvim mečevima četvrtfinala pobede su ostvarili domaći timovi, tačnije Benfika i Sevilja. Lisabonski Orlovi, tragičari izdanja iz prošle sezone, kada im je Branislav Ivanović oduzeo pehar golom u sudijskoj nadoknadi, još jednom su pokazali da nisu tim bez srca, tim koji se tako lako predaje, i savladali Juventus sa 2:1, dok je Sevilja u španskom dvoboju bila još sigurnija protiv Valensija i odnela pobedu od 2:0.

Andaluzijska ekipa je pokazala da joj Liga Evrope verovatno leži više nego bilo kojoj drugoj ekipi. Tim Unaja Emerija, koji ove sezone možda nije mogao da se uhvati u koštac sa Atletikom, Realom i Barselonom, ali je briljantnim partijama ljubitelje fudbala nekoliko puta ostavio bez daha, sa dva brza gola pokazao je Slepim miševima ko je u ovom trenutku kvalitetniji rival.

Izabrane vesti

Počelo je u 33. minutu kada je Ivan Rakitić je iz slobodnog udaraca ubacio loptu u kazneni gde ju je krznuo Karika i prosledio do Stefana Mbije. Ose n u prvi mah spetljao na metar od gola, da bi onda iznenadio ceo stadion i petom zatresao mrežu.

Gosti kao da su bili nokautirani ovim golom pa se samo tri minuta kasnije Karlos Baka prošetao kroz odbranu Slepih miševa i pogodio gol za više nego dobar rezultat pred revanš na Mestalji. Tada ćemo videti da li je Valensija u senazacionalnom preokretu protiv Bazela u četvrtfinalu potrošila svoju dozu fortune.

SEVILJA - VALENSIJA 2:0 (2:0)
/Mbia 33, Baka 36/

Sevilja: Bastos - Figueiras, Pareha, Facio, Navaro - Kariko, Mbia, Rejes(od 59. Marin), Rakitić, Viotolo - Baka(od 73' Gameiro);

Valensija: Guaita - Pereira, Fuego, Metju, Bernat(od 46' Gaja) - Feguoli(od 24' Žonas), Keita, Parejo, Fede (od 57' Pijati) - Vargas, Pako.

Rodrigo Lima slavi golMeđutim, "finale pre finala" igralo se na Lužu na kojem je Benfika, samo četiri dana pošto se okitila titulom šampiona Portugala, nagovestila da bi mogla da nadoknadi sve propušteno iz protekle sezone, jedne od brojnih "ukletih" u bogatoj, ali poslednjih decenija i baksuznoj istoriji slavnog kluba.

Protivnik je bio Juventus, tim koji se ove sezone igrao sa rivalima u Seriji A, kojeg je sao blato u Istanbulu sprečilo da izbaci Galatasaraj i plasira se među 16 najboljih u Ligi šampiona. Ali, lisabonski Orlovi nisu ustuknuli.

Benfika je na najbolji mogući način otvorila utakmicu golom iz kornera u trećem minutu. Miralem Sulejmani je centrirao iz ugla, a Garaj je odlično skočio i udario loptu glavom. Čak ni Bufon nije mogao da spreči gol.

U nastavku utakmice Orlovi su loptu prepustili favorizovanom rivalu, a najopasniji su bili iz polukontri i kontri. Juventus je imao inicijativu, ali je tek u drugom poluvremenu pokazao istinsku želju da moć koju demostrira u Seriji A prenese i na međunarodnu scenu. 

Izjednačenje je stiglo posle majstorije Karlosa Teveza koji je zalomio Luisa i poslao loptu Arturu kroz noge. To je bio prvi gol Argentinca u evropskim takmičenjima posle pet godina. A taj prethodni gol dao je još jednom portugalskom velikanu - Portu.

Ali, prevarili su se svi oni koji su očekivali sunovrat Benfike. A mnogi su joj tako nešto predviđali još posle crnog finiša iz 2013. kada su vrlo kratkom razmaku ostali bez pehara u prvenstvu, domaćem Kušu i Ligi Evrope.

Iako je izgledalo kao da će Stara dama biti zadovoljnija posle ove utakmice - usledila je tipična akcija Benfike. Kaveleiro je posle kombinacije veznih igrača ekipe sa Luža ostavio loptu Limi, a ovaj ju je zakucao pod prečku pa će tek krunisani prvak Portugala put Torina krenuti sa zalihom u džepu.

Međutim, Juve ima ono po šta je došao - gol u gostima. Da je Klaudio Markizio u 88. minutu posle greške poslednje linije domaćih iskoristio priliku da još jednom pravna rezultat situacija bi bilo mnogo jasnija. Artur je jednom odlično reagovao, pa ćemo za odgovor na pitanje ko se će iz ovog okršaja nekadašnjih evropskih šampiona boriti za pobedničko postolje morati da sačekamo.

Juventus će biti silno motivisan. Finale će se igrati baš u Torinu.

BENFIKA - JUVENTUS 2:1 (1:0)
/Gajtan 3, Lima 84 - Tevez 73/

Benfika: Artur - Maksi Pereira, Luisao, Garaj, Sikeira - Andre Gomeš(od 82' Kaveleiro), Enzo Perez, Marković, Sulejmani (od 60' Almeida) - Rodrigo, Kardozo (od 62' Lima)
Juventus: Bufon - Kaseras, Bonući, Kjelini - Lihštajner, Pogba, Pirlo, Markizio, Kvado Asamoa - Tevez (od 82' Osvaldo), Vučinić (od 65' Đovinko)

(FOTO:Action Images)


tagovi

ValensijaStefan MbiaŠpanijaSeviljaPortugalMiralem SulejmaniLiga EvropeKarlos BakaJuventusItalijaEzekijel GarajEvropaBenfika

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara