"Šut Davisa Bertansa protiv Oklahome"
"Šut Davisa Bertansa protiv Oklahome"

Bertans spakovao četiri trojke, Lovernju otišao prst, Raselov tripl-dabl, Pol Džordž promašio 15 šuteva (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.12.17. | 08:58

Golden Stejt posle uživanja na Floridi savladao Majami, Hjuston dobio šest u gostima

Šut Davisa Bertansa protiv OklahomeTeško je pokoriti Oklahomu. Uspeo su to samo lider Istoka, Boston i malo posle njega Detroit Pistons, a ostali padaju kao snoplje. Makar na crtu Tenderima izašao i San Antonio. Oslabljeni tim Grega Popoviča nije mogao da se suprotstavi napadačkoj snazi domaćina koji je na krilima Rasela Vestbruka slavio sa 90:87.

Jedan od najboljih individualaca NBA  lige sinoć je opet briljirao. Možda ne toliko košgeterski (“samo” 22 poena, uz čak 13 promašaja iz igre), ali je bio sjajan u vazduhu (uhvatio deset lopti) i u razigravanju saigrača (deset asistencija), a u trenucima kad bi se Mamuze primakle na tri do pet poena razlike preuzimao bi odgovornost i odbijao nalete Teksašana, za koje nisu igrali Lamarkus Oldridž i Toni Parker.

Izabrane vesti

Sjajnog saradnika Ras je imao u liku Stivena Adamsa, i on je zabeležio dabl-dabl učinak (19 poena, deset skokova). Zanimljivo, Oklahoma je slavila iako su zakazale druge dve velike zvezde posle Vestbruka. Karmelo Entoni se zaustavio na svega devet poena, dok je Pol Džordž imao očajno šutersko veče (dva od 17 iz igre, samo osam poena).

San Antonio je predvodio Dežont Mari sa 17 poena, Derik Vajt je dodao 16, a zapažene role imali su nekadašnji asovi Partizana, Davis Bertans i Žofri Lovernj. Letonski šuter je bio sjajan sa distance, pogodio je četiri trojke (ukupno 16 poena), dok je francuski centar brojao do 12 (uz šest skokova).

Lovernj je, inače, početkom poslednje četvrtine izvrnuo srednji prst, ali je nastavio meč.

Vladajući šampion Golden Stejt je lako savladao Majami na Floridi i to posle slobodnog dana koji je trener Stiv Ker dao svojim igračima. Uzvratili su mu na sjajan način, posle uživanja na suncu i plažama izašli su na parket i spržili koš - 123:95.

U centru pažnje bio je Stefon Kari, strelac 30 poena (pet trojki iz devet pokušaja), Kevin Durant je brojao do 24, a Klej Tompson do 19. Kad njih trojica ubace u brzinu više nema spasa rivalima, makar na suprotnoj strani stajao i fenomenalni Goran Dragić koji je ubacio 20 poena (četiri trojke).

Iako je bolje otvorio susret, Majami nije mogao da prati ubitačan ritam Ratnika, koji su krajem druge i početkom treće deonice realiziovali deset od 11 napada i serijom od 18:3 prelomili susret.

Golden Stejt, ipak, nije prvi na Zapadu. U toj privilegiji uživa Hjuston, bez većih problema je izašao na kraj sa Lejkersima u Los Anđelesu - 118:95. Blistao je, po običaju, Džejms Harden, ubacivši 36 poena, a imao je i devet asistencija i četiri skoka.

Bila je to šesta uzastopna pobeda Hjustona na strani koji postaje ozbiljan kandidat za prvo mesto na Zapadu.

Nemanja Bjelica nije bio u sastavu Minesota u trijumfu nad Klipersima.

 NBA LIGA, REZULTATI

Njujork - Orlando 100:105
/Bizli 21 - Vučević 34/

Majami - Golden Stejt 95:123
/Dragić 20 - Kari 30/

Minesota - Los Anđeles Klipers 112:106
/Batler 33 - Rivers 30/

Oklahoma - San Antonio 90:87
/Vestbruk 22 - Mari 17/

Los Anđeles Lejkers - Hjuston 95:118
/Kuzma 22 - Harden 36/

TABELA ISTOČNE KONFERENCIJE

TABELA ZAPADNE KONFERENCIJE

(FOTO: Action images)


tagovi

Davis BertansDžejms HardenHjuston RoketsMajami HitNBA ligaRasel VestbrukStefon KariŽofri Lovernj

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara