"tema za razmišljanje"
"tema za razmišljanje"

BET INFO: Verujete u teorije zavere? Grčkoj i Islandu remi bolji nego pobeda!

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.04.16. | 12:36

Teoretski je tako moguće zamisliti situaciju u kojoj bi Grci pri vođstvu od 2:0 dali sebi dva autogola jer im to odgovara

tema za razmišljanjeBizarna situacija u kvalifikacijama za Evropsko U17 prvenstvo. Grčkoj i Islandu će, naime, pred odlučujuće bitke u Grupi 6 više odgovarati ako odigraju nerešeno sa bilo kojim brojem golova - samo da ih bude - nego da pobede? Da, dobro ste pročitali, pobede li - ispadaju. Odigraju li 1:1 (ova opcija nije sasvim sigurna, 2:2 ili 3:3 u penal ruletu odlučiće ko ide dalje!

Pitate se kako je to moguće? Potrajaće, ali pažljvo saslušajte.

Izabrane vesti

Krenimo sa dosadašnjim rezultatima iz Grupe 6:

Francuska - Grčka 1:0
Austrija - Island 0:0
Francuska - Island 1:0
Grčka - Austrija 0:0

Prvi preduslov je rezultat drugog meča Grupe 6 između Francuske i Austrije. Francuska je već obezbedila prvo mesto na tabeli, Austrija je prati, pa će, ako pobedi, ići dalje kao jedna od sedam najboljih drugoplasiranih ekipa iz osam grupa.

Prema postojećem stanju stvati to su Engleska, Holandija, Bosna i Hercegovina, Švedska, Škotska i Španija, dok će se drugi iz grupe 6 za poslednje mesto u nastavku takmičenja boriti sa Poljskom. I tu dolazimo do začkoljice. Naime, prema Uefinim propisima tabele najboljih drugoplasiranih ekipa praviće se tako što će se brisati rezultati sa najgorim timom iz grupe. Dakle, ako Grčka ili Island pobede na toj tabeli najboljih drugoplasiranih reprezentacija neće osvojiti ni bod, jer će poraženi biti četvrti u Grupi 6.  

Grčka ili Island tako će na tabeli drugoplasiranih ostati na osmom mestu, pa će Poljska na Evropsko prvenstvo. Na osnovu toga što je u susretima sa prvim i trećim iz svoje grupe postigla veći broj golova nego Grčka ili Island.

Dakle, čak i ako Austrija odigra nerešeno, a Grčka ili Island pobede i osvoje drugo mesto - ne idu dalje. Ide samo Francuska kao prva iz Grupe 6.

KVOTE ZA DUEL GRČKE I ISLANDA POTRAŽITE NA ADRESI MOZZARTBET.COM

Ako Austrija izgubi, a Grčka i Poljska odigraju 0:0 opet Poljska ide dalje zbog tog većeg broja golova. Ali ako Francuska pobedi, a Grčka i Island odigraju nerešeno u meču sa barem dva gola - dakle 1:1, 2:2, 3:3 i tako dalje - Austrija će pasti na poslednje mesto u Grupi 6 zbog najgoreg učinka u sudarima ova tri tima. Rezultat duela Grčke i Islanda onda će se računati i pri pravljenju tabele najboljih drugoplasiranih timova.

Šta se onda dešava?

Grčka i Island će - pošto će imati identičan učinak - u penal seriji odlučiti ko je drugi na tabeli, ali će se pri pravljenju tabele drugoplasiranih ekipa računati rezultat iz regularnih 80 minuta (u ovom uzrastu se ne igra svih 90) utakmice. Ako bude 1:1 Grčka ili Island će imati identičan učinak kao i Poljska u Grupi 7, pa će presuditi fer-plej odnosno manji broj žutih i crvenih kartona (crveni karton donosi tri minus boda, žuti jedan, dva žuta i automatski crveni takođe tri). Ako ni tu ne bude razlike poslednji učesnik Evropskog U17 prvenstva biće odlučen žrebom.

Međutim, ako rezultat bude 2:2, 3:3, 4:4 Grčka ili Island će prestići Poljsku na osnovu većeg broja golova i plasirati se na Euro!

Dakle ako i samo ako Francuska pobedi Austriju, a jeste favorit, Grčka i Island do kontinentalne smotre mogu samo uz remi, nikako uz pobedu?!

Teoretski je tako moguće zamisliti situaciju u kojoj bi Grci pri vođstvu od 2:0 dali sebi dva autogola jer im to odgovara.


tagovi

U17reprezentativni fudbalklađenjebet analiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara