"Radost junaka Marinkovića"
"Radost junaka Marinkovića"

Bez frke u Zmajevom gnezdu: Marinković oduvao Građevinu!

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.10.15. | 15:48

Voždovac minimalno savladao Rad u komšijskom derbiju na Dušanovcu i gurnuo ga u ambis

Radost junaka Marinkovića

Komšijski derbi na Dušanovcu ponovo je, kao i letos, pripao Voždovcu, koji je drugi put ove sezone uzeo meru Građevinarima u Superligi. Ovaj put izabranici Bratislava Živkovića su slavili minimalno (1:0) golom Nenada Marinkovića u 32. minutu.

Izabrane vesti

U pravo vreme Zmajevi su stigli do tog gola, a kako se kasnije ispostavilo i pobede. Akciju je započeo Adamović koji je na sredini dodao loptu Pavloviću, a ovaj na sjajan način visokom loptom pronašao Marinkovića u šesnaestercu Rada. Fudbaler Partizana na pozajmici u Voždovcu prelepim lob udarcem matirao je Budakovića i doneo veliku radost domaćim navijačima.

Voždovac je bio bolji u prvom poluvremenu, kontolisao je igru i dešavanja na terenu, dok Rad nije uspevao da poveže redove. Pretili su Građevinarima najbolji pojedinac meča Marinković, ali i Odita i kapiten Pavlović.

U nastavku je Rad probao da se vrati u meč, zapretio u nekoliko navrata udarcima sa distance početkom drugog dela, ali bez opasnosti po gol Zorana Popovića. U finišu meča smo videli i malo tenzije, nakon sukoba Odite i Ljubinkovića, koji je sudija Ilić razrešio tako što im je podelio žute kartone.

Marinković je u samom finišu propustio šansu da se proslavi. Mašović je prošao po boku u nadoknadi vremena, odlično asistirao ka najboljem pojedincu ovog meča, ali se heroj Zmajeva u ovoj situaciji obrukao i poslao loptu preko gola.

U svakom slučaju zaslužena pobeda Voždovca, kojom su stigli do solidne pozicije na tabeli.
"Najvažnije je bilo da osvojimo tri boda bez obzira na igru. U tome smo i uspeli, ali realno bili smo bolji. Pobedom smo najverovatnije stigli do osmog mesta, što nam je i bio cilj pred početak sezone. Zadovoljan sam igrom jer je ovo šesta uzastopna utakmica na kojoj nismo primili pogodak", istakao je trener Zmajeva Bratislav Živković.

S druge strane agonija Rada samo je produbljena jer ovaj tim je danas na krovu tržnog centra zabeležio sedmi uzastopni poraz i sigurno je da se i treneru Milanu Milanoviću opasno drma klupa.
"Loše smo igrali u prvom delu, nismo dobili ni jedan duel i otuda primljen pogodak. U drugom poluvremenu smo pokušali, ali je to sve bilo jalovo. Ne znam šta ću da radim, moja fudbalska filozofija zasniva se na rezultatu kroz rad, ali za sada nikakako da dođemo do rezultata. Imamo još sedam nepotrebnih kola do kraja, te nam ne ostaje ništa drugo, nego da se izborimo za pobede", poručio je popularni Švaba

SUPERLIGA – 16. KOLO

Subota

Voždovac – Rad 1:0 (1:0)
/Marinković 32/

15.00: Javor – Novi Pazar
17.00: C. zvezda – OFK Beograd

Nedelja

14.00: Mladost Lučani - Jagodina
14.00: Radnički Niš - Borac Čačak
14.00: Radnik – Spartak
16.00: Metalac – Partizan
17.00: Čukarički – Vojvodina

Pratite MOZZART i na Vajberu!

(FOTO:  Star Sport) 


tagovi

fk voždovacSuperligaSrbijaRadNenad Marinković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara