""
""

BITI ILI NE BITI: UEFA Zvezdi produžila rok do ponoći!

Vreme čitanja: 2min | pet. 31.05.13. | 09:11

Na zahtev FSS prolongiran termin za prijavu spiska učesnika za narednu sezonu evropskih takmičenja, Džajić uverava da će sve biti u redu

Dan D za Crvenu zvezdu i srpski fudbal! Crveno-beli su jedini naš klub koji nije kompletirao dokumentaciju potrebnu za dobijanje licence za učešće u Evropi i ako to ne učini do ponoći postoji bojazan da prvi put u istoriji gigant sa Marakane ostane bez međunarodnih utakmica.

Crveno-beli tokom dana moraju da izmire obaveza prema bivšim igračima i trenerima, zbog čega su dan ranije pristali na transfer Uroša Spajića u Tuluz, navodno vredan milion i po evra, posle čega sledi trka sa vremenom i sređivanje papirologije, kako bi se izbegao najgori scenario za nekadašnjeg prvaka Evrope i sveta.

Izabrane vesti

Da je situacija dramatična potvrđuje i Nenad Santrač, menadžer za licenciranje FSS, koji bi danas u Nion trebalo da pošalje spisak sa imenima četiri kluba koji će nas od ovog leta predstavljati u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Ligu Evrope.
Po već ustaljenoj praksi, 31. maj je poslednji rok za prijavu spiska učesnika u UEFA. Juče smo, ceneći specifične okolnosti, zatražili da konačna odluka bude prolongirana. Službeno smo se obratili evropskoj kući fudbala i od Teodora Todoridisa, zamenika generalnog sekretara UEFA i Andrea Traversa, šefa sektora za licenciranje, dobili jasan odgovor da je 31. maj i definitivno poslednji dan za prijavu ekipa“, istakao je Santrač u razgovoru za „Sportski žurnal“.

Partizan će u kvalifikaicje za Ligu šampiona, Vojvodina i Jagodina u kvalifikacije za Ligu Evrope, a hoće li uz njih biti Crvena zvezda ili Sloboda znaće se posle odluke Komisije za žalbe u postupku licenciranja klubova. Kako postupak još traje, Fudbalski savez Srbije je tražio i dobio deset sati više za konačnu dostavu spiska učesnika.
Do 14 časova, 52 zemlje članice moraće da zaključe i dostave spisak u Nion. Za nas je rok pomeren do ponoći i to je veliki korak. FSS je spreman da svima izađe u susret, ali pravila su ista za sve. Državni savez, u suštini, i nemaju mnogo prostora za manevar“.

Pomeranje roka nije jedini napor administracije nadležnih na Terazijama.
Od ponedeljka, 27. maja, Komisija za žalbe u postupku licenciranja nalazi se u neprestanom zasedanju. Na osnovu Pravilnika o licenciranju i pristizanju dokumentacije donosimo odluke. Partizan je u ponedeljak dobio zeleno svetlo, a Vojvodina i Jagodina u sredu. Ostali su još Crvena zvezda i Sloboda Point i najkasnije do ponoći sve će biti jasno“, dodao je Santrač.

''Žurnal'' podseća da UEFA zadržava pravo da i posle odluke državnih saveza prečešlja pristupnu dokumentaciju. Praksa je da Evropska kuća fudbala izabere najviše pet saveza, dodatno osmotri papirologiju, uz diskreciono pravo da donese konačnu odluku.

S druge strane, na Marakani su ubeđeni da će sve biti u redu.
Neka naši navijači na brinu, biće sve u redu, platićemo sve na vreme i Zvezda će, kako joj i dolikuje, igrati u Evropi“, optimista je predsednik Dragan Džajić u izjavi za „Novosti“.

(FOTO: MN Press)

 

 


tagovi

FK Crvena zvezdaevro licencafudbalSrbijaSuperligaUEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara