"Nemanja Gudelj"
"Nemanja Gudelj"

Bitka za Gudelja, odlučuje Lemić: On mi traži i savršenu ženu

Vreme čitanja: 2min | čet. 12.02.15. | 16:50

“Za njim bih išao i s povezom preko očiju”, kaže prvotimac AZ Alkmara i bez sumnje jedan od igrača koji će obeležiti predstojeći prelazni rok

Nemanja GudeljPorto je prošlog leta nudio između 8.000.000 i 10.000.000 evra (zavisi kojim izvorima verujete), ali nije imao bankarske garancije. Zmajevi su i dalje u igri, pominju se i Ajaks i PSV, spekuliše se i o interesovanju kluba iz Nemačke i Engleske… Ali Nemanja Gudelj se ne opterećuje previše. O njegovim slatkim mukama brinuće čuveni menadžer Vlado Lemić.
"Imam puno poverenje u njega. Išao bih za njim i s povezom preko očiju. On mi je kao drugi otac. Ne samo da me savetuje o fudbalu, nego i o drugim temama. Recimo, o tome kako da pronađem savršenu ženu", malo u šali, a više u zbilji će Gudelj.

Sigurno je samo da će AZ od leta biti istorija za 23-godišnjeg vezistu. Pitanje je samo gde će dalje?
"Dopadaju mi se nemački i engleski fudbal, ali je možda malo rano za Premijer ligu", iskreno će Gudelj.

Izabrane vesti

Uostalom, on je i ranije pokazao mudrost pri izboru nove sredine. Pre no što je stigao u Alkmar iz NAC Brede imao je i ponude većih klubova kakvi su Tvente i Viljareal. Izabrao je minute na terenu. Prošlog leta javio se Porto, ali...
"Bio sam jednom nogom u avionu, oklevao sam… Kad se sad osvrnem - bolje je što sam ostao", priseća se Gudelj, mada je transfer tek kasnije i definitivno propao zbog pomenutih garancija.

U svakom slučaju se ispostavilo da je izbor bio pravi. Ove sezone Gudelj je među najboljim igračima u holandskom prvenstvu.

Holandski mediji spekulišu da stoga nije nemoguće da izabere ostanak u Erediviziji. Ajaks i PSV jedini bi mogli da finansijski isprate takav posao. Čini se da je selidba u neku drugu zemlju ipak realnija.
"Znam samo da mi se još kad sam dolazio u glavi vrzmala ideja da u AZ-u provedem dve godine i onda odem. Alkmar mi je bio odskočna daska. Mnogo sam naučio ovde, postao kapiten Klub je bio dobar prema meni i ja sam bio dobar prema njemu. I rastanak bi sada bio dobar i za mene i za klub. Sigurno ću napraviti taj korak".

(FOTO: Instagram/nemanjagudelj)


tagovi

Nebojša GudeljHolandijaEvropaEredivizijaAZ Alkmar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara