Bivši šampion nije vezao tri pobede više od godinu dana

Vreme čitanja: 2min | pon. 19.11.18. | 13:39

Da li će to učiniti večeras?

Konačno je svanulo fudbalerima Arnet Gardensa. Šampion Jamajke od pre dve sezone počeo je da beleži dobre rezultate (dve vezane pobede, četiri utakmice bez poraza), ali pravi uspeh će biti ako večeras upiše trijumf, a gostuje slabašnom Harbor Vjuu, kojeg je tukao na pet od šest poslednjih (02.35).

Zašto?

Izabrane vesti

Gotovo nestvarno zvuči podatak da nekadašnji osvajač Premijer lige nije vezao više od dve pobede više od 12 meseci! U periodu od kraja oktobra do početka novembra 2017. godine ostvarili su tri uzastopne pobede, a od tada sve do današnjeg dana uspevali su maksimalno da nanižu dva trijumfa. 

Ako niste ispratili priču oko Arnet Gardensa, tek da pomenemo da je ovaj klub bio aktuelan kada smo negde pre godinu dana pisali o klubovima u finansijskoj krizi, što je sigurno jedan od razloga, ako ne i glavni uzrok posrtanja ovog tima. Fudbaleri Arnet Gardensa su na prelazu iz 2017. u 2018. godinu nekoliko sedmica bili u štrajku jer nisu dobili naknade za novembar i odbijali su da treniraju. Niko od klupskih čelnika nedeljama nije želeo da priča za medije na ovu temu, ali je ubrzo predsednik Patrik Roberts organizovao sastanak sa igračima i naizgled izgladio stvari. Naizgled, jer prošlosezonski i rezultati iz tekuće takmičarske godine nikako ne idu u prilog tome da su dve strane pronašle zajednički jezik. Štaviše, na kraju je Roberts morao da podnese ostavku. Tamošnji mediji pišu da nije prvi put da se ovo događa...

I Harbor Vju ima interesantnu pozadinu. Reč je o prvom klubu sa Jamajke koji je lansirao nekog tamošnjeg igrača u veliku evropsku ligu. Bio je to ofanzivac Rikardo Gardner, nekadašnji član Boltona. Prvi su na Jamajki imali stadion svetske klase, ali i svoj vebsajt. Početkom 2006. godine ostvarili su saradnju sa Adidasom. Harbor Vju je u finansijskom smislu jedan od najuspešnijih kolektiva sa Jamajke. Kvalitetno posluju zahvaljujući sponzorima i uslužnim objektima na stadionu i oko njega. 

JAMAJKA - 11. KOLO:

Utorak

02.35: (3,35) Harbor Vju (2,90 Arnet Gardens (2,30)

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Jamajka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara