"Mo Vilijams šutira"
"Mo Vilijams šutira"

Blejzersi sevali u Bruklinu, gaze i Bulsi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | uto. 19.11.13. | 08:00

Portland i Čikago produžili trijumfalne serije

Mo Vilijams šutiraMašinerija se zahuktala i niko ne može da predvidi kada će stati. Portland Trejlblejzersi nanizali su i sedmu uzastopnu pobedu u NBA ligi i savladali Bruklin sa 108:98 još jednom pokazavši kakav arsenal oružja imaju na raspolaganju.

Pre svega u Lamarkusu Oldridžu i Vesliju Metjuzu, koji su zajedno ubacili 51 poen. Oldridž 27, Metjuz 24, a veliku podršku imali su i u Demijanu Lilardu, strelcu 19 poena, ali i kreatoru igre gostujućeg tima o čemu jasno govori statistički podatak od devet asistencija.

Izabrane vesti

Udarni trio Portlanda ne prestaje da maltretira rivale, pa su Blejzersi vezali sedam trijumfa u nizu prvi put još od decembra 2007. godine kada su, doduše, nanizali njih čak 13. Naredni meč igraće u Milvokiju gde će pokušati da upišu i četvrtu uzastopnu pobedu na strani i možda se i poravnaju sa San Antoniom i Indijanom na čelu NBA lige.

U timu Bruklina Šon Livingston je bio najefikasniji sa 23 poena, ali ni njegov učinak ni savršena prva četvrtina u kojoj su Netsi ubacili neverovatnih 40 poena (Kevin Garnet pogodio prvih šest šuteva, da bi u nastavku bio precizan u samo dva od 13 pokušaja i meč završio sa 16 poena) nisu bili dovoljni da bi se zaustavio moćni Portland.

Trijumfalnu seriju nastavili su u Bulsi, koji su u Čikagu savladali Šarlot sa 86:81, pošto gosti nisu imali rešenje za Luola Denga čiji je 21 poen pomogao domaćima da prebrode loše šutersko veče i ostvare petu pobedu u nizu. Karlos Buzer je pobedi doprineo sa 12 poena i 17 skokova, Džimi Batler je postigao 14 koševa, Derik Rouz 12...

Lovorike je, ipak, pokupio Luol Deng, koji je trojkom 27,1 sekundu pre kraja doneo Bulsima nedostižnu prednost od 85:81.

Rezultati NBA lige:

Bruklin – Portland 98:108
Čikago – Šarlot 86:81
Oklahoma – Denver 115:113
Dalas – Filadelfija 97:94
Juta – Golden Stejt 87:98
LA Klipers – Memfis 102:106

(FOTO: Action Images)


tagovi

Bruklin NetsČikago BulsDalas MaveriksDenver NagetsJuta DžezLamarkus OldridžLuol DengMemfis GrizlisNBA ligaVesli Metjuz

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara