"Slavlje Građevinara"
"Slavlje Građevinara"

Blickrig preokret Rada za devet minuta, OFK siguran protiv Radnika

Vreme čitanja: 4min | sre. 12.08.15. | 18:57

Bez golova i previše uzbuđenja u Subotici

Slavlje GrađevinaraBeograđani u naletu za početak petog kola Superlige u kojem su bodove osvojili OFK Beograd rutinskom pobedom protiv Radnika od 3:0, te Rad koji se dobro namučio u susretu sa gostima iz Lučana, ali je preokretom u razmaku od svega devet minuta uspeo da preokrene rezultat i na kraju savlada Mladost sa 4:2.

Početak meča nagoveštavao je sasvim drugačiji razvoj situacije pošto je Mladost evrogolom Nebojše Gavrića iz slobodnog udarca sa 18 metara i potom preko Saše Jovanovića za svega 19 minuta stigla do prednosti od 2:0. Tek krajem prvog poluvremena krenuli su Građevinari agresivnije u napad, raspoloženi Nemanja Krznarić je u tim trenucima čuvao goste, ali je u nastavku sav trud iz prvog poluvremena pao u vodu.

Izabrane vesti

Šta je trener Milan Milanović igračima rekao u svlačionicu na poluvremenu ostaće tajna, ali Rad je posle apatije u prvih 45 minuta u nastavku zaigrao kao potpuno drugačiji tim.

Delom i zbog ulaska Milorada Dabića na teren. Već u 50. minutu Ivan Pešić je oborio 24-godišnjeg napadača, a sudija Milan Ilić svirao penal sa koji je Nemanja Mihajlović pretvorio u pogodak za 1:1. I još bitnije od toga u novu energiju u timu Građevinara. Samo dva minuta kasnije Nemanja Arsenijević je izjednačio rezultat, da bi posle još jednog njegovog šuta u 59. malerozni Aleksandar Živanović skrenu loptu u sopstvenu mrežu. Šlag na tortu sipao je Mihajlović koji je u 86. minutu slalom pored nekoliko psihički ubijenih gostiju krunisao efektnim šutem za konačnih 4:2 i svoj treći prvenstveni gol u sezoni.
"Zaboravio sam šta sam rekao igračima u svlačionici", odgovorio je Milanović na pitanje o razlozima "renesanse" Rada u nastavku igre.
"Jednostavno - živcu su se opustili i počeli smo da igramo našu igru što je i dovelo do trijumfa. U prvom delu smo odigrali loše u odbrani i otud ta dva gola u našoj mreži".

Kolega iz Mladosti Nenad Milovanović nije se pojavio pred predstavnicima medija zbog crvenog kartona koji je dobio posle jednog prigovora sudiji Milanu Iliću. Umesto njega javnosti se tako obratio pomoćnik Goran Stanić, ali se ni on nije libio da žestoko iskritikuje tim Mladosti.
"Videli smo dva različita poluvremena. U prvom smo dominirali, ali drugi deo je potpuno sraman za standarde Superlige".

Lak posao za OFK

Mnogo manje uzbuđenja bilo je na Karaburmi, pošto OFK Beograd gostima iz Radnika nije dozvolio ni da se ponadaju pozitivnom  ishodu – 3:0. Goleadu na Omladinskom stadionu otvorio je lob udarcem Ivica Jovanović već u devetom minutu, Zlatko Liščević je početkom drugog poluvremena i definitivno otklonio sumnje u ishod meča, da bi lep utisak zaokružio povratnik u srpski fudbal Branimir Subašić prvencom na debiju u dresu OFK Beograda.

Šef struke Romantičara Vladimir Petrović Pižon ipak nije bio sasvim zadovoljan.
"U prvom poluvremenu smo bili nadigrani, iako smo stekli taj gol prednosti, ali nisam zadovoljan ni kako smo igrali u drugom. Ja bih voleo kada bismo igrali sa žarom sa kojim i treniramo pa mkakar i izgubili, ali to se ne dešava".

Mladen Milinković iz Radnika mogao je samo da protivniku čestita.
"Zaslužena pobeda. Mi u prvom delu igre nismo koristili naše šanse, primili smo taj gol i mnogo dobre akcije, a u drugom poluvremenu je OFK bio mnogo bolji. Iako bi, da je neko otišao na poluvremenu, teško mogao da pretpostavi da će rezultat biti ovako visok".

Golova, pa ni previše uzbuđenja nije bilo samo u Subotici, pošto je Jagodina odolela Spartaku i rezultatom 0:0 stigla do prvog boda u sezoni katastrofalno započetoj sa četiri vezana poraza. Mada ovo "odolela" možda i nije pravi termin, jer na Gradskom stadionu nismo videli mnogo od igre. Jedinu pravu priliku videli smo tek u 77. minutu kada je Stefan Milošević opasno zapretio prizemnim udarcem, samo da bi još bolja intervencija golmana Đorđa Nikolića spasila Jagodinu još jednog prvenstvenog šamara, a Subotičane uskratila za ceo plen.
"Izuzetno borbena utakmica koja nije sadržala neke fudbalske lepote, koliko određenu energiju zbog mladosti obe ekipe. Ograničenje je i termin od 17 sati, temperatura od blizu 40 stepeni Celzijusa. Iznad svega, za nas je psihološko opterećenje bilo najveći problem zbog te rezultatske depresije. Na kraju mogu samo da čestitam svom timu na osvajanju prvog boda, veliki je to podstrek za anredne utakmice. Mislim da ćemo biti mnogo ambiciozniji u nastavku prvenstva", rekao je šef struke Jagodine Miljojko Gošić.

Stevan Mojsilović nije imao šta da zameri igračima. Iako je priznao da Spartak ima očigledn problem u završnici.
"Probali smo tri puta. Prvo Milošević, pa Stefan Ilić, pa opet Milošević... Ali opet nismo dali gol i to je osnovni problem. Ni Ilić ni Đorđe Ivanović već dugo nisu zatresli mrežu, prate nas ti problemi napadača. Danas smo imali te tri šanse, nekad jednostavno ne možeš više ni da stvoriš... Ne zameram igračima ništa, dešavaju se takvi period, ali evidentno je da su nam potrebna pojačanja".

Superliga, peto kolo:

OFK Beograd – Radnik 3:0 (1:0)
/Jovanović 9, Liščević 52, Subašić 73/

Rad – Mladost 4:2 (0:1)
/Mihajlović 50pen, 86, Arsenijević 52, Živanović 59ag - Gavrić 7, Jovanović 18/

Spartak – Jagodina 0:0

19.00: Crvena zvezda – Čukarički
20.00: Borac – Javor
20.00: Novi Pazar – Metalac
20.00: Radnički Niš – Voždovac

Četvrtak:
20.00: Vojvodina – Partizan

(FOTO: Star Sport)


tagovi

SuperligaSrbijaRadnikRadOFK BeogradNemanja MihajlovićMladost LučaniMilorad DabićJagodinaBranimir Subašić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara