"Di Marija"
"Di Marija"

Bogovski sprint Di Marije i preciznost Moure ukrotili Lavove! Sudije bacile senku na derbi (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 13.01.16. | 22:57

Tuluz prošao Marselj posle produžetka, Lil bolji od Gengana posle penala

Di MarijaLud dan u Liga Kupu Francuske. Posle tri meča četvrtfinala poznati su učesnici polufinala, a to su Bordo, Lil, Tuluz i Pari Sen Žermen. Sveci su u poslednjem duelu dana savladali Lion u derbiju s 2:1, a presudni momenti bili su gol Adrijana Rabioa koji je postignut nakon što je lopta napustila igralište, i drugi gol Svetaca kome je kumovao neverovatan sprint Anhela Di Marije.

PSŽ je u ovaj duel ušao kao favorit, ali nije ni malo lako došao do pobede i plasmana u polufinale. Prvi gol Svetaca apsolutno je neregularan, jasno je da je lopta napustila linije terena pre gola Rabioa. Toliso je ispravio nepravdu i na semaforu je pisalo 1:1 sve do 73. minuta i kornera Liona. Lopta se odbila do Di Marije koji je istrčao od šesnaesterca do šesnaesterca poput vetra, na vreme uposlio Lukasa Mouru koji je bio priseban i preciznim udarcem odveo je Svece dalje.

Izabrane vesti

U prva dva meča dana Tuluz je dobio meč protiv Marselja pogotkom u 99. minutu produžetka (2:1). Junak Tuluza bio je napadač Martin Brajtvajt koji je postigao meč viner i izbacio favorizovani Marselj. On je fantastičnim driblinzima izbacio dva čuvara i "zabio nož u srce" Marselja posle gotovo 100 minuta igre.

Sudbinu Marselja podelio je i Gengan, samo je njemu bilo još teže. Posle 120 minuta nije bilo golova, ali je Lil  uspeo da ga savlada posle izvođenja jedanaesteraca, a domaćima je došlo glave loše izvođenje penaltika od strane Benezea i Levekea.

Liga kup Francuske - rezultati

Utorak:

Bordo - Lorijan 2:0 (1:0)
/Plašil 44, Šainje 56(ag)/

Sreda:

Tuluz - Marselj 2:1 (1:1) - posle produžetaka
/Ben Jeder 25, Brajtvajt 99 - Nkudu 27/

Gengan - Lil 0:0 (0:0), Lil prošao dalje posle penala

PSŽ - Lion 2:1 (1:1)
/Rabio 17, Moura 73 - Toliso 42/

Pratite MOZZART Sport i na našoj novoj Fejsbuk stranici!

(FOTO: Action images)


tagovi

Pari Sen ŽermenOlimpik Lionmeđunarodni fudbalLukas MouraFrancuskaEvropaAnhel Di MarijaAdrijen Rabio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara