Bolji od finala!

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.05.18. | 09:34

Milorad Mažić bez greške odsudio najveći meč u karijeri. Za sada najveći...

Igrali su najbolji evropski klubovi u ovom trenutku, a sudio Srbin! Finale Lige šampiona i na centru Milorad Mažić! Posao obavljen bez greške. Autoritativan, uvek na pravom mestu, precizan, odmeren. I uglavnom neprimetan. A kažu da je to za sudiju najvažnije. Da ne bude glavni akter... I pomoćnici Dalibor Đurđević i Milovan Ristić - izvanredni. Vrlo dobra saradnja sa Mažićem, pravovremene i tačne odluke. Dve, tri jako teške situacije, praktično u liniji, ali zastavica uvek na pravom mestu. Kod Maneovog gola - dole; kod Benzeminog - gore. 

Posle sinoćnje "partije" čelnim ljudima iz FIFA verovatno je jasno da je srpska trojka spremna za još jedan nivo više - finale Mundijala!

Izabrane vesti

Nekada jedan od naših najboljih sudija i doskorašnji član sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije - Raka Đurović, verovatno je na najbolji način opisao učinak Mažića i njegovih saradnika:
"Kada sam kompletirao utisak posle finala, rekao bih da je Mažić sa svojim pomoćnicima bio možda i kvalitetniji od celog meča. Osim jednog sitnog previda kod poništenog pogotka Benzeme, kada je prethodno i Ronaldo bio u ofsajdu. Sve ostalo bilo je savršeno kod našeg sudijskog tima", istakao je Đurović na početku svoje analize.  

Bez svake sumnje, ovo je bio najveći meč u karijeri Milorada Mažića, ali od treme nije bilo ni traga. A s obzirom na to da su sudijske greške bukvalno obeležile i četvrtfinale i polufinale elitnog takmičenja, možemo slobodno, uz minimalnu dozu pristrasnosti, da konstatujemo kako je Srbin osvetlao obraz poljuljanom kredibilitetu Uefinoj elitnoj listi arbitara...
"Mažuć se pre svega sjajno pripremio za ovu utakmicu. Uspeo je da prepozna sve potencijalne opasnosti, pa čak i provokacije najpoznatijih provokatora, Serhija Ramosa i Ronalda. Čak je i u finišu meča uspeo veoma mudro da osvira kraj petnaestak sekundi pre kraja nadoknade, kada je jedan navijač pojurio ka Ronaldu".   

Logično pitanje se nameće - da li će finale Lige šampiona ostati Mažićeva kruna karijere, ili...
"Mislim da se on sinoć najozbiljnije kandidovao za velika iskušenja u Rusiji", zaključio je Raka Đurović

Za kraj jedna mala pikanterija. Milorad Mažić i njegovi pomoćnici nisu se obogatili sudeći finale. Zapravo, zarada je bila potpuno ista kao i na bilo kojem drugom meču Lige šampiona. Za glavnog arbitra 4.500 evra, za pomoćnike oko 2.500. Ali zato će na Mundijalu biti skroz druga priča. Svaki od 36 glavnih sudija samo za učešće dobiće blizu 60.000 evra, plus 2.500 po odsuđenom meču. Pomoćnicima sleduje 20.000 za učešće i 1.200 po utakmici...

Foto: Action Images, MN Press   


tagovi

Milorad MažićLiga šampionaRaka Đurović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara