Niko Šulc i Bril Embolo iz Šalkea
Niko Šulc i Bril Embolo iz Šalkea

Borusija dogovorila levog beka – Šulc za 30.000.000 evra

Vreme čitanja: 1min | sre. 17.04.19. | 12:32

Prvo pojačanje Milionera

Isprva se pominjao Felipe Luis, ali pošto je Brazilac bliži Barseloni, upravi Borusije iz Dortmunda nije preostalo ništa drugo do da rešenje na levom beku potraži na lokalnom tržištu. Pronašla ga je u Hofenhajmu, odakle bi kao prvo pojalčanje u letnjem prelaznom roku trebalo da stigne – Niko Šulc.

Sport Bild je izvestio da je 26-godišnji nemački reprezentativac dogovorio uslove saradnje sa klubom sa Vestfaelna, a preostalo je samo da drugoplasirani tim na tabeli Bundeslige iskešira novac za njegov angažman. Cena između 25.000.000 i 30.000.000 evra, na koliko je postavljena izlazna klauzula prvotimca Hofenhajma, ne bi trebalo da bude problem, pa se očekuje da i pre početka prelaznog roka posao bude ozvaničen.

Izabrane vesti

Na dovođenju novog levog beka insistirao je trener Lusijan Favr, nezadovoljan učinkom vremešnog Marsela Šmelcera (samo devet puta starter ove sezone), a nema baš poverenje ni u Džeremija Toljana koji se vraća sa pozajmice Sletiku gde nije oduševio. Kao logično rešenje nametnuo se Niko Šulc, pošto igra sezonu karijere i sa dva gola i osam asistencija izrastao je u jednog od boljih bekova u nemačkom prvenstvu.

Dovoljno ne samo da zadobije poverenje selektora Joahima Leva, već i da reši derbi prvog kola kvalifikacija za Prvenstvo Evrope, pošto je nedavno pogodio za pobedu Nemačke na gostovanju Holandiji.

FOTO: Reuters


tagovi

Borusija Dortmundniko šulcHofenhajm

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara