FOTO: Reuters/Printscreen
FOTO: Reuters/Printscreen

Božićna lekcija iz ljudskosti: Ridiger ne dozvoljava zimi da probada beskućnike

Vreme čitanja: 2min | ned. 07.01.24. | 01:34

Možda na terenu neretko izgleda kao merna jedinica za surovost, ali je van njega potpuna suprotnost

Još pre desetak godina kada se prvi put predstavio evropskoj fudbalskoj javnosti u dresu Študgarta, Antonio Ridiger stavio je svim protivničkim ofanzivcima do znanja da ga ne interesuje način na koji će ih zaustavljati. Igra nemačkog reprezentativca poreklom iz Sijera Leonea često je u skladu s čuvenom rečenicom "lopta može da prođe, ali igrač ne", što ga je tokom karijere i koštalo velikog broja žutih i crvenih kartona.

Ako je na travnatoj podlozi stekao reputaciju prgavog, izvan nje svakom narednom godinom pokazuje širokogrudost. Nakon što je prethodnih donirao veliku količinu novca ugroženoj deci Sijera Leonea i učestvovao u velikim infrastrukturnim projektima u državi iz koje mu je majka, sada je našao način da pomogne najsiromašnijim stanovnicima i njegovog rodnog Berlina.

Izabrane vesti

Prethodnih sedmica temperature u Nemačkoj dostizale su i -10 stepeni, a kada je Ridiger pred Božić čuo za informaciju da se oko 1.700. beskućnika smrzava na ulicama Berlina odlučio je da svima donira pakete garderobe u saradnji sa svojim sponzorom.

"Zima u Berlinu je oštra i teško se nosimo s njom jer nikad nemamo dovoljno ljudi poput Antonija. Nismo imali dovoljan broj ni vreća za spavanje i muških bokserica, a kamoli nešto više. On nas je kontaktirao i donirao i mnogo više od onoga što smo tražili od građana koji su mogućnosti da doniraju. Takvim postupkom pokazao je da je blagosloven i inspirisan biblijskom porukom", kaže Kristijan Čekoni iz gradske misije za pomaganje beskućnicima Berlina.

Nije dozvolio Ridiger da se u prazničnim danima u njegovo srce uvuče duh Dikensovog Ibenizera Skrudža i tako poslao jednu od najlepših poruka iz sportskog sveta prethodnih dana.


tagovi

EXTRA TIMEAntonio Ridiger

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara