""
""

Božinov se zdrav vratio u Beograd i poručio: Idemo da pobedimo Zvezdu! Fabrisio neizvestan, menja ga Ćirković?

Vreme čitanja: 2min | sre. 09.09.15. | 18:47

"Znate da nisam igrao od revanša sa BATE Borisovim, ali sam spreman za bilo koju opciju da trener odluči, da li da budem starter ili rezerva u poslednjih 20 minuta“, naveo je bugarski napadač

Jedna dobra i jedna loša vest za navijače Partizana u susret 149. večitom derbiju. Valeri Božinov se i definitivno oporavio od povrede skočnog zgloba i biće u konkurenciji za sastav crno-belih za subotnji meč sa Crvenom zvezdom, ali stručni štab srpskog prvaka brine činjenica da je trenutno van stroja Fabrisio Dornelas i njegovo učešće u najvažnijoj utakmici ovdašnjeg fudbala pod velikim je znakom pitanja.

Izabrane vesti

Božinov se u dobrom raspoloženju vratio iz reprezentacije Bugarske i uoči popodnevnog treninga istakao da je spreman da se stavi na raspolaganje treneru Zoranu Milinkoviću.
“Sve je u redu. Juče sam uradio test opterećenja, a danas treniram sa ekipom. Nisam igrao za selekciju Bugarske protiv Italije, jer sam želeo da se u potpunosti spremim za derbi, posebnu utakmicu srpskog fudbal. Idemo na Marakanu da pobedimo“, rekao je Božinov.

Iskusni napadač je prvi put javno progovorio i o neobičnoj metodi lečenja pijavicama koju je sa navijačima podelio objavljivanjem fotografije na društvenim mrežama.
“Reč je o metodi koju mi je preporučio lekar u stručnom štabu reprezentacije Bugarske, a koja za cilj ima razbijanje krvnih ugrušaka. Hteo sam da budem spreman za ovu utakmicu i sa ove tačke gledišta mogu da kažem da mi je terapija pomogla. Znate da nisam igrao od revanša sa BATE Borisovim, ali sam spreman za bilo koju opciju da trener odluči, da li da budem starter ili rezerva u poslednjih 20 minuta“, naveo je on.

Božinov je na kraju precizirao plan za pokoravanja Zvezdinog stadiona.
“Derbi je derbi i jasno je da u toj utakmici nema favorita, ali Partizan ima meč manje. Onda je jasno da ćemo igrati na pobedu. Ne bi trebalo mnogo da pričamo van terena nego direktno na njemu“, dodao je Bugarin.

Za razliku od Božinova, Fabrisio Dornelas je nevoljno poslednji od Partizanovih fudbalera izašao iz svlačionice. Oko levog butnog mišića mu je oblepljena traka koja sugeriše na povredu dobijenu na treningu pre nekoliko dana. Zbog toga je Brazilac podvrgnut posebnom režimu. Današnji trening odradio je van ekipe trčeći krugove u sportskom centru Zemunelo i iz stručnog štaba poručuju da je neizvestan za 149. večiti derbi.

S obzirom na to da su do duela u devetom prvenstvenom kolu ostala samo tri dana, izvesno je da Zoran Milinković mora da razmišlja i o eventualnim zamenama, a kao prvi kandidat da zaigra umesto Fabrisija slovi Lazar Ćirković.

Večernji trening u SC Zemunelo Partizan je prvi put odradio u kompletnom sastavu tokom ove pauze, s obzirom da su se svi igrači vratili zdravi sa reprezentativnih selekcija a sa ekipom vežbaju i novajlije angažovane poslednje dana prelaznog roka Nikola Leković, Aleksandar Subić i Alen Stevanović, mada je teško proceniti hoće li neko od njih igrati protiv Crvene zvezde.

(FOTO: MN Press)


tagovi

Zoran MilinkovićValeri BožinovSuperligaSrbijaFK PartizanLazar ĆirkovićFabrisio Silva Dornelas

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara