Brajant obesmislio Bukerovih 50, Voriorsi čuvaju vrh, Juta preslišala Lejkerse i svevideći Ingls (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | čet. 28.03.19. | 08:44

Odlično veče za Bojana Bogdanovića, ali je Oklahoma slavila

Noć za nama u najjačoj košarkaškoj ligi sveta obeležio je najbolji igrač Finiksa Devin Buker. Raspucani bek Sansa ponovo je išao iznad svih granica i upisao novo 50+ izdanje, koje se ni ovog puta nije završilo najsrećnije. Posle 59 poena Juti u ponedeljak, Buker je protiv Vašingtona skupio tačno 50 poena (19/29 iz igre, 3/9 za tri), te deset skokova i četiri asistencije, ali je njegovo magično veče pokvario Tomas Brajant za slavlje Vizardsa rezultatom 124:121.

Sve se dešavalo u poslednjim trenucima utakmice. Gosti su bili u posedu lopte, vreme je isticalo kod rezultata 121:121, a onda je Brajant dobio pravovremeno alej-up dodavanje od Bredlija Bila iz čega je izvučeno još i dodatno slobodno bacanje, pa je na 2,8 sekundi do kraja Vašington praktično overio meč. Posle tajm-auta Finiks je pokušao da organizuje brzu akciju za produžetak, Troj Denijels je okušao sreću iz ugla, ali je njegov hitac bio ćorak, iako je pogodio obruč.

Izabrane vesti

Sansi su poraženi peti uzastopni put, ali su i dalje druga najslabija ekipa NBA lige, pošto imaju tri pobede više od Njujork Niksa.

Devin Buker je postao prvi i najmlađi igrač u istoriji NBA lige koji je uspeo da postigne bar po 50 poena u dve vezane utakmice. Ali podrška je izostala. Troj Denijels je ubacio tek 15 poena, Deandre Ejton je imao 14 poena i 10 skokova, a Dragan Bender 12 poena i šest uhvaćenih lopti. U pobedničkim redovima po 28 poena imali su Bredli Bil i Džabari Parker (15 asistencija), dok je 21 poen ubacio Džordan Mekre. Tomas Brajant je dominirao reketima sa 18 poena i čak 19 skokova.

 

Golden Stejt se opet mučio, ali je na kraju ipak savladao Memfis rezultatom s 118:103. Da bi se to i desilo, bilo je potrebno da Voriorsi baš zapnu u finišu utakmice, ali i da Stef Kari i Kevin Durant ubace po 28 poena. No, Ratnici definitivno ne žele da predaju prvo mesto Denveru, što nam obećava zanimljivu borbu za vrh koja će verovatno biti odlučena u prvim danima aprila, kada Denver gostuje u Orakl Areni.

Kari je posle kraćeg odmora izašao na parket i ubacio Memfisu šest dalekometnih hitaca, dok je Durant imao samo jedan promašaj iz igre. Jonas Valančijunas nosio je igru Grizlija sa 27 poena i 13 skokova, Bruno Kaboklo je imao 17 poena i 13 uhvaćenih lopti, a Memfisu je ovo te drugi poraz u poslednjih sedam utakmica.

Tanderi su bili sigurni na svom parketu i nadigrali su Indijanu rezultatom 107:99, uz 33 poena Pola Džorda i novi tripl-dabl Rasela Vestbruka sa 17 poena, 12 asistencija i 11 skokova. Novozelandski centar Stiven Adams je meč završio sa 25 poena i 12 uhvaćenih lopti.

Posle neubedljivog vođstva u uvodnih četvrtinu i po, Indijana je počela opasno da se odlepljuje, čak je početkom drugog poluvremena stigla i do dvocifrene prednosti, ali baš tada se domaćin opametio, dodao gas i pregazio rivala. Oklahoma je to učinila u seriju 24:0, posle koje je i definitivno postalo jasno da Indijana nema šta da traži u ovoj utakmici. Tako je i bilo, jer su Tanderi do kraja lako iskontrolisali pobedu, iako su gosti uspeli da se približe u samom finišu. Ne i da zaprete.

Odlično veče iza sebe ostavio je Bojan Bogdanović. Za 34 minuta na parketu imao je 28 poena (11/20 iz igre, 6/9 za tri), ali to nije bilo dovoljno. Domantas Sabonis je utakmicu završio sa 18 poena i 10 skokova.

Juta je na svom terenu preslišala Lejkerse sa 115:100, uz novu sjajnu rolu Rudija Gobera. Njegovih 22 poena i 11 skokova umnogome su doprineli pobedi Džezera, mada je rekordnu noć imao svevideći Džo Ingls. Iskusni australijski šuter jeste ubacio samo 11 poena, ali je podelio 14 asistencija, što mu je rekord karijere. Dopisao je i devet skokova. Derik Fejvors je ubacio još 20, a Džae Krauder 16 poena.

Lejkersi su ovu utakmicu odigrali bez Lebrona Džejmsa, koji je odlučio da opet uzme slobodno i odmori. U njegovom izostanku najbolji na parketu bio je Kajl Kuzma sa 21 poenom, dok je Džaval Mekgi skupio 16 poena i 13 skokova.

NBA – REZULTATI

Čikago – Portland 98:118
/Harison 21 – Kari 20/

Memfis – Golden Stejt 103:118
/Valančijunas 27 – Durant 28/

Oklahoma – Indijana 107:99
/Džordž 31 – Bogdanović 28/

Finiks – Vašington 121:124
/Buker 50 – Bil 28/

Juta – LA Lejkers 115:100
/Gober 22 – Kuzma 21/

ISTOČNA KONFERENCIJA

ZAPADNA KONFERENCIJA

Foto: Reuters


tagovi

Džo InglsStef KariKevin DurantDevin BukerPol DžordžBojan Bogdanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara