"Detalj sa meča Brazil - Ekvador"
"Detalj sa meča Brazil - Ekvador"

Brazil tanak: Selesao do boda uz sraman poništen gol koji je primio Alison! Gererovo plivanje kroz vazduh preseklo Haiti (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.06.16. | 08:36

Tim Karlosa Dunge odigrao 0:0 sa Ekvadorom, Peruu tri boda, Kostarika i Paragvaj bez golova

Detalj sa meča Brazil - EkvadorNije Brazil što je nekada bio. Čuvene ranije generacije bi se poigrale sa Ekvadorom, ali ova današnja na čelu sa Karlosom Dungom ne može ni da postigne gol protiv ove reprezentacije. Bila je to prilično dosadna utakmica prvog kola grupe B Kopa Amerika sa tri šuta u okvir gola koja je, logično, završena rezultatom 0:0.

Od južnoameričkog fudbala, posebno Brazila, očekivalo se više.

Izabrane vesti

Igrao je Selesao u formaciji sa jednim napadačem, ubojitim Žonasom iz Benfike, ali to se nije pokazalo kao dobra ideja. Vezni red i napad bili su nepovezani, a četvorka iza špica u kojoj su bili Kutinjo, Avgusto, Elijas i Vilijan su propustili predavanje na temu "kreativnost".

Sa druge strane, Ekvador na čelu sa dvojicom Valensija - Enerom i Antoniom, može da bude veoma zadovoljan. Izvukao je bod protiv jedne od najpoznatijih reprezentacija u svetu fudbala i imaće lepu priliku da se dobrim rezultatima protiv Perua i Haitija domogne daljeg toka takmičenja.

Mogao je Ekvador i do pobede, ali mu je poništen gol zato što je lopta napustila teren pre nego što je golman Alison sramno intervenisao i primio gol posle šuta Valensije. Ovo se nikako neće dopasti navijačima Rome.

Peru je bio izraziti favorit u duelu sa Haitijem i to je opravdao. Možda se očekivalo da Peruanci ubedljivije savladaju nejakog protivnika, ali su to uradili na prelep način. Jedini gol na meču viđen je u 61. minutu kada je Paolo Gerero zaplivao kroz vazduh i postigao pobedonosni pogodak.

Imao je i Haiti svoje šanse, pet udaraca ka golu, jedan u okvir, ali je i ovaj rezultat za Haiti prilično dobar. Poraz od Perua s jednim golom razlike će ih sigurno ohrabriti pred nastavak takmičenja.

Peru je sada prvi u grupi B sa tri osvojena boda, Ekvador i Brazil imaju po jedan, dok je Haiti bez bodova.

A, u veče subotu na nedelju kompletirano je i prvo kolo grupe A. Kostarika i Paragvaj su odigrali 0:0. Kostarika se mučila u prvih 20 minuta, ali je posle toga imala terensku prevagu. Ipak, nedostajali su golovi, pa su iz te reprezentacije po okončanju utakmice poručili da nisu osvojili jedan bod, već izgubili dva.

Neraspoloženje u timu Kostarikanaca videlo se i u samom finišu duela. Kendal Vaston je startovao veoma ošro u 94. minutu i dobio direktan crveni karton. 

Sve u svemu - na tri utakmice samo jedan gol...

KOPA AMERIKA - REZULTATI

Subota

Kostarika - Paragvaj 0:0

Nedelja 

Haiti - Peru 0:1 (0:0)
/Gerero 61/

Brazil - Ekvador 0:0

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalReprezentacija BrazilaPeruPaolo GereroKopa Amerika 2016haitiEvropaEkvadorBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara