""
""

Brazilci jaki kao crna zemlja! Toliko su moćni da idu u Afriku da se zabavljaju

Vreme čitanja: 1min | pon. 24.02.14. | 18:47

Selektor Skolari za test meč sa Južnom Afrikom pozvao sve najbolje što petostruki prvak sveta ima, plus trojicu igrača iz domaćih klubova

Selektor Brazila Luis Felipe Skolari dodao je trojicu igrača iz tamošnjih klubova u sastav za gostovanje u Južnoj Africi, gde će petostruki prvaci sveta odigrati prijateljsku utakmicu početkom marta.

Popularni Felipao, pod čijim je vođstvom Brazil osvojio šampionsku titulu 2002, povešće u Južnu Afriku samo 19 igrača, a ekipi su priključeni napadači Fred (Fluminense) i Žo (Atletiko Mineiro), kao i golman Žeferson iz Botafoga.
Biće ovo još jedna prilika za zajedničko druženje i glazuru ekipe, jedna od poslednjih pre nego što odredim konačan sastav za Mundijal. Predstoji važan test protiv Južne Afrike, koja je u novembru u prijateljskom meču pobedila Španiju“, rekao je Skolari.

Izabrane vesti

Do početka svetskog šampionata, čiji je domaćin na leto, Brazil će odigrati još prijateljske mečeve sa Panamom i Srbijom, pre nego što se na premijeri Mundijala 12. juna sastane sa Hrvatskom u Sao Paulu.

Prijateljska utakmica između Južne Afrike i Brazila zakazana je za 5. mart u Johanesburgu, a Skolari računa na sledeće igrače:

Golmani: Žulio Cezar (Toronto), Žeferson (Botafogo);

Defanzivci: Tijago Silva (Pari Sen Žermen), David Luiz (Čelsi), Dante (Bajern Minhen), Dani Alveš (Barselona), Rafinja (Bajern Minhen), Marselo (Real Madrid);

Vezisti: Paulinjo (Totenhem), Fernandinjo (Mančester Siti), Luiz Gustavo (Volfsburg), Ramireš (Čelsi), Oskar (Čelsi), Vilijan (Čelsi).

Napadači: Nejmar (Barselona), Hulk (Zenit), Bernard (Šahtjor Donjeck), Fred (Fluminense), Žo (Atletiko Mineiro).

(FOTO: Action images)


tagovi

reprezentativni fudbalLuiš Felipe VijeraJužna AmerikaBrazil

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara