"Medison Kiz dovršava Venus"
"Medison Kiz dovršava Venus"

Brejk! Ništa od sestrinskog polufinala: Medison Kiz izbacila Venus, Serena lagano sa Cibulkovom (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 28.01.15. | 09:11

Dvanaest oduzetih servisa na meču između veteranke i devetnaestogodišnje senzacije

Medison Kiz dovršava VenusSenzacija u Melburnu. Dobro, možda ne baš tolika, s obzirom na to da Venus Vilijams nije više ono što je bila, ali to ne umanjuje uspeh devetnaestogodišnje Medison Kiz koja je za nešto manje od dva sata pobedila sa 2:1 u setovima (6:3, 4:6, 6:4). Mlađa sestra Vilijams, najbolja teniserka sveta, se prošetala do polufinala rezultatom 2:0 (6:2, 6:2), a jedva je ušla u drugi sat. Verovatno je znala da joj je sestra ispala, pa se istresla na Slovakinji Cibulkovoj.

Vrlo interesantno je bilo na tom prvom meču dana, pošto je viđeno čak 12 oduzetih servisa. U takvom nestabilnom tenisu bolje se snašla mlada Medison Kiz, pa je već u prvom setu uzela dva brejka, i na taj način osvojila taj deo igre sa 6:3. U drugom setu je viđen pravi ženski tenis, jer je od deset gemova, pet završeno brejkom. U takvoj razmeni se bolje snašla starija i iskusnija, pa je donela nadu ljubiteljima "belog sporta" da će gledati poluvinale između dve tamnopute teniserke. Međutim, ništa od toga, pošto je Venus izgubila tri gema na svoj servis u poslednjem delu igre i na taj način je poražena. U jednom trenutku je meč bio prekinut, kako bi se mladoj igračici pružila medicinska pomoć.

Izabrane vesti

Serena je bez izgubljenog servisa lagano prošetala do polufinala gde će se sastati sa sunarodnicom Kiz. U oba seta sa Dominikom Cibulkovom bilo je 6:2, pa se jedna od najboljih teniserki ikada nije pošteno ni oznojila.

U drugom polufinalu će se sastati Ekaterina Makarova i Marija Šarapova, tako da ćemo sigurno gledati rusko-američko finale.

(FOTO: Action images)


tagovi

Venus VilijamsSlovačkaSerena VilijamsMedison KizDominika CibulkovaAustralijan open 2015Australija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara