""
""

Budućnost kineskog fudbala poverena Bori Milutinoviću

Vreme čitanja: 1min | pet. 12.01.18. | 15:13

Razlog smanjenje razlike u kvalitetu između mladih igrača i evropskih zvezda koje su preplavile najmnogoljudniju zamlju na planeti poslednjih nekoliko sezona

Legendarni srpski trener Bora Milutinović postavljen je za konsultanta Fudbalskog saveza Kine za obuku mladih igrača.

Izabrane vesti

Iskusni 73-godišnji strateg ima za cilj da pomogne razvoju mladih igrača i podigne ukupan nivo kvaliteta među igračima mlađih kategorija tamošnjeg fudbala. Milutinović je čuven u svetu fudbala po tome što je tokom karijere uspeo da odvede pet različitih reprezentacija na Svetsko prvenstvo.

Proslednjih godina nekoliko kineskih klubova u vlasništvu milijardera uložilo je ogroman novac za dovođenje evropskih zvezda, pa lokalne vlasti i nacionalni savez ulažu ogromne napore da smanje disbalans uvođenjem dodatnih naknada za transfere stranih fudbalera.

Jedan od načina da se te razlike smanje jeste jačanje kvaliteta mladih kineskih igrača, a to je sada u rukama Bore Milutinovića, koji je bio selektor najmnogoljudnije zemlje na planeti od 2000. do 2002. godine i odveo je na prvi Mundijal u njenoj istoriji u Japanu i Južnoj Koreji. Od tada su mu sva vrata u Kini zauvek otvorena.

(FOTO: Action images)


tagovi

Bora Milutinovićreprezentativni fudbal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara