Budućnost se raspala u završnici, Cedevita se vratila iz mrtvih

Vreme čitanja: 1min | ned. 28.10.18. | 20:52

Branilac titule vodio sa 14 razlike na početku poslednje četvrtine, ali ni to nije bilo dovoljno...

Cedevita je hodala na ivici ambisa, ali je onda Budućnost odlučila iz nepoznatih razloga da izvrši košarkaški harakiri, pa se derbi petog kola Jadrana završio trijumfom domaćina sa 63:58.

Junak pobede bio je Domagoj Bošnjak koji je na 11 sekundi pre kraja, kada je već isticao napad, pogodio trojku za prednost od 58:55. Zatim je Nemanji Gordiću zadrhtala ruka dva puta sa slobodnih bacanja i to je bilo to.

Izabrane vesti

Budućnost je u poslednju četvrtinu ušla sa 14 poena prednosti, ali joj ni to nije bilo dovoljno da na miran način privede utakmicu kraju.

U poslednjem periodu se razigrao Džastin Kobs, a igra Budućnosti se potpuno raspala. Nemanja Gordić izgubio je mnogo lopti, promašio dosta šuteva, nisu ni ostali bili ništa bolji i poraz je bio logičan epilog.

Gubili su domaći u prvom poluvremenu i sa 16 razlike, delovali izgubljeno, ali onda je Budućnost izvršila košarkaško samoubistvo.

Retko kad se na košarkaškim terenima videla baš takav miks grešaka, promašaja i nerezonskih poteza kao što je to bio slučaj u igri Budućnosti.

Novi trener Cedevite Slaven Rimac u drugom poluvremenu povukao je jedino što mu je preostalo - ubacio je drugopozivce, kao i trećepozivce i to mu je donelo rezultat.

Jedini igrač sa dvocifrenim učinkom u ekipi Cedevite bio je Džastin Kobs sa 23 poena, a Bošnjak je jedina tri poena postigao baš u tom odlučujućem trenutku. Najefikasniji kod Budućnosti bio je Erl Klark sa 17 poena.

Foto: ABA/Cedevita/Marin Sušić


tagovi

Nemanja GordićDžastin KobsDomagoj BošnjakErl Klark

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara