"FS Bugarske"
"FS Bugarske"

Bugarska fudbalska unija preti Pirinu izbacivanjem

Vreme čitanja: 1min | uto. 30.07.13. | 19:19

"BFU će formalno obavestiti odgovarajuće državne organe i zamolićemo ih da stave Pirin pod specijalni nadzor", kaže se u saopštenju

FS BugarskeBugarska fudbalska unija (BFU) zapretila je danas Pirinu Goce Delčev da će ga izbaciti iz prve lige ukoliko nastavi da krši principe fer pleja. Pirin je bio na meti kritika nakon poraza od Boteva iz Plovdiva 7:1 u subotu, kada su bugarski mediji preneli da su neki igrači tog kluba učestvovali u nameštanju rezultata tog meča.
"BFU će formalno obavestiti odgovarajuće državne organe i zamolićemo ih da stave Pirin pod specijalni nadzor", kaže se u saopštenju BFU.

Bugarska fudbalska unija ističe da će izbaciti Pirin "ukoliko ovakvo njegovo izdanje, kao protiv Boteva, postane trend".

Pirin je trenutno 11. u bugarskom šampionatu sa jednim bodom iz dva meča.

Pirin je u prvu ligu Bugarske ušao prošle godine, a u avgustu je taj klub bio na svim naslovnim stranicama sportskih dnevnika, kada je njhov trener Jakov Paparkov podneo ostavku svega nekoliko minuta pošto je tim ostvario prvu pobedu.

Nameštanje rezultata mečeva i korupcija su široko rasprostranjeni u bugarskom fudbalu, kako tvrde lokalni mediji, ali ni jedan slučaj korupcije do sada nije izveden na sud.

Evropska Komisija je nedavno kritikovala bugarske vlasti da malo toga čine kako bi rešili problem korupcije u fudbalu. 

Izabrane vesti


tagovi

BugarskaEvropaFudbalski savez Bugarske

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara