""
""

Buongiorno Italia: Alegri natrljao uši Morati i Zazi, Lotito vodio Lacio u propast

Vreme čitanja: 5min | pet. 05.02.16. | 12:22

Iguain – Bufon: ko donosi prevagu? U Seriji A 24 puta je osvojio skudeto tim koji je postigao najviše golova, 23 puta onaj koje ih je primio najmanje,

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Neizvesna trka za skudeto između Napolija i Juventusa je u prvom planu italijanske sportske štampe. Analiziraju se svi aspekti koji bi mogli da ukažu ko će na kraju postati šampion Italije, uključujući i dvoboj najubojitijeg strelca Iguaina i najboljeg golmana Bufona. Istovremeno se piše i o Alegrijevom „postrojavanju“ Morate i Zaze koji se nisu adekvatno zalagali i ponašali na meču sa Đenovom. Korijere je uputio apel Lotitu da je krajnje vreme da se nešto uradi ili Lacio ide nezaustavljivo ka dugogodišnjem tavorenju. Najavljuje se i povratak veziste Rome Strotmana kao i upozorenje Mauricija Zamparinija Milanu da ne mudruju mnogo oko Vaskeza ineče će ga izgubiti kao Dibalu.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Milanski sportski dnevnik otvara današnje izdannje sa poređenjem najboljeg napada i najbolje odbrane u Seriji A: “Iguain – Bufon: ko donosi prevagu“.  U podnaslovu se kaže da je trka za skudeto razbukatala strasti i raspravu da li je bitnije imati ubojiti napad ili čeličnu odbranu. „U Seriji A 24 puta je osvojio skudeto tim koji je postigao najviše golova, 23 puta onaj koje ih je primio najmanje, a 17 puta je šampion imao i najefikasniji napad i najneprolazniju odbranu“, citira statističke podatke Gazete koji samo potvrđuju tezu da će posle epskih dvoboja Intere i Rome iz prve decenije 21. veka ovo biti prvi šampionat u kojem se osvajač titule neće znati do poslednjeg kola.

Gazeta je intervjuisala na zadatu temu i dvojicu trofejnih trenera, Ariga Sakija i Fabija Kapela. „Saki: presudna je ravnoteža“, smatra bivši selektor Azura po kojem je podjendnako važan i jedan i drugi aspekt igre. „Kapelo: pitanje nijansi“, po mišljenju Don Fabija odlučivaće male epizode i minimalne razlike.

„Milan, možeš da se popneš na Hondi (talasu)“, dvosmisleni je naslov budući da prezime japanskog reprezentativca u italijanskom izgovoru znači bukvalno „talas“.  Gazeta piše da je Japanac najveće „otkriće“ novog Milana. „Izgledaju daleko vremana kada je Japanac bio tužan zbog sedenja na klupi: sada je postao stub Mihajlovićevog tima. Nedostaju mu samo golovi da sve bude perfektno“; stoji u podnaslovu.

„Inter, možeš da se upališ sa Ederovom iskrom“, piše Gazeta da je novo pojačanje Nerazura ispunio očekivanja Mančinija koji ga je doveo u Inter ne samo da bi postizao golove već, pre svega, da bi odrađivao tzv. „prljavi posao“ koji Mančini očekuje od svojih napadača i zbog čega je kritikovao Ikardija, Jovetića i Ljajića. „Eder je protiv Kjeva uputio najviše šuteva ka golu i protiv Verone ide u lov na svoj prvi gol u crno-plavom dresu“, tvrdi Gazeta.

„Rasistički pokliči, tribina sa najvatrenijim navijačima Lacija zatvorena na dve utakmice“,  objavljuje se  vest na prvoj strani o odluci disciplinskog sudije da kazni rimski klub zbog uvreda na račun Kulibalija i Napolitanaca. Gazeta prenosi i reč defanzivaca Sarijevog tima koji je pohvalio odluku sudije Iratija da prekine meč zbog rasističkih ispada na tribinama: “Hrabra odluka arbitra“.

U redakcijskom komentaru sa naslovom „Zadatak normalnog društva“, se kaže da bi odluka sudije Iratija na utakmici Lacio - Napoli morala da postane pravilo i da je prošlo vreme kada su se rasistički ispad podvodili pod  „uobičajene gluposti malobrojnih grupa“.

„Ferero se nagodio: 22 meseca zatvora. Moraće da napusti mesto predsednika Samp?“, naslov je za priču o živopisnom vlasniku Sampdorije koji se nagodio sa tribunalom u Bustu Arsiciju na kaznu od godinu dana i 10 meseci za finansijske malverzacije oko bankrota avio-kompanije Livingston. Pojedini pravnici tumače pomenutu presudu kao razlog zbog kojeg će Ferero morati da napusti mesto predsednike Sampdorije, pozivajući se na član 22  statuta Italijanskog fudbalskog saveza.

U dnu strane Gazeta piše i još jednom podvigu NBA zvezde Stefana Karija lidera Golden Stejta: “Kari, kralj nemogućeg. Opet prebacio preko 50 koševa“. U analizi legendarnog Dana Petersona s naslovom  „Razbijač kojeg je nemoguće čuvati“ se kaže da Kari nije samo MVP i najbolji košgeter već „najubojiti tehnički instrument u modernoj košarci“.

CORRIERE DELLO SPORT

„Lotito, vrati nam Lacio“, očajnički je poziv rimskog dnevnika vlasniku Nebeskoplavih da učini nešto da spasi Lacio od tavorenja ili da se povuče i preputi klub. „Olimpiko je prazan, rezultati su ispod očekivanja i budućnost je neizvesna. Lige Evrope ostaje poslednja šansa da se spase sezona. Navijači su još više kivni na Lotita nego pre dve godine i postoji veliki rizik da najbolji igrači napuste Formelo sledećeg leta“, lansira alarm Korijere. Na unutrašnjim stranama se kaže da je posle samo šest hiljada prodatih karata za meč sa liderom na tabeli Napolijem jasno da ne može da se nastavi dalje praveći se da je sve u redu. Takođe Korijere upzorava da Kandreva, Bilja, Keita, Felipe Anderson, Parolo, De Fraj ozbiljno razmišljaju da napuste Lacio.

„Severna tribina zatvorena na sledeća dva meča, Lacio otvara južnu tribinu“, drugi je naslov posvećen klubu Klaudija Lotita. U redakcijskom komentaru sa ironičnim naslovom „Barijere ne služe ničemu“ se kaže da je bojkot tifoza Lacija obesmislio odluku prefekta da postavi barijere i izdeli severnu tribinu na više sektora jer je ona postala tužno prazna.

„Roma, vraća se Strotman, Spaletijev adut iz rukava“, najavljuje povratak na teren Holanđanina Korijere ispod zaglavlja. U podnaslovu se dodaje da će danas Strotman igrati za podmladak Rome u meču protiv vršnjaka iz Avelina dok se na unutrašnjim stranama, uz konstataciju da nije uvršten na listu igrača za Ligu šampiona, očekuje da bude na kompletnom raspolaganju Spaletiju za mesec dana.

TUTTOSPORT

„Alegri, izribao uši napadačima“, vodeći je naslov Tutosporta koji svedoči o vrlo žučnoj pridici koju je trener Juventusa održao Zazi i Morati. „Alegri je žestoko prekorio Moratu i Zazu za njihovo ponašanje i zalaganje na utakmici u sredu sa Đenovom. Maks očekuje od njih veću koncentraciju i zrelost. Kjelini predstavio svoju knjigu i pomilovao Zazu: Jeste svojeglav, ali zna da sluša“, stoji u podnaslovu sa fotografijama Zaze i Morate i Alegrija u pozadini.

„Toro, nastavi sa trozupcem“, savetuje Tutosport trenera Đampjera Venturu u vrhu naslovne strane. „3-4-3 treba potvrditi protiv Kjeva. Imobile –Beloti imaju karakteristike i brojeve za Ligu šampiona“, samuvereno tvrdi torinski dnevnik.

U današnjem broju torinski dnevnik počinje sa rubrikom predstavljanja rada najboljih trenera u Seriji A. Za premijeru je izabran šef stručnog štaba Sasuola Euzebio Di Frančesko koji važi i za najperspektivnijeg učenika Zdenjeka Zemana i njegovu modernu verziju: “Ja treniram ovako. Di Frančesko za katedrom“.

U dnu strane Tutosport prenosi i reči predsednika Palerma Mauricija Zamparinija koji je upozorio Milan da ne napravi grešku sa Vaskezom kao što je to učinio sa Dibalom: “Galijani, lukavstvo ne funkcioniše za Vaskeza“. U podnaslovu se dodaje da Zamparini želi da proda Italo-Argentinca Milanu ali i upozorenje da bi Rosoneri trebalo nešto da nauče iz priče o Dibali kojeg je takođe želeo da proda Milanu, ali je Berluskonijev tim pokušavao da obori cenu igraču, što je Juventus iskoristio i uzeo ga.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

TorinoSimone ZazaSerija ARomaNapoliMilanMasimilijano AlegriLacioKlaudio LotitoKevin StrotmanKeisuke HondaJuventusItalijaInterEvropaEder MartinsAlvaro Morata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara