"Naslovne strane sportske štampe"
"Naslovne strane sportske štampe"

Buongiorno Italia: Bufon za muzej! Barbara za Mihu!

Vreme čitanja: 5min | pet. 18.09.15. | 14:23

Lacio pokraden, revolucija u Interu

Naslovne strane sportske štampe(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Điđi Bufun, Alesandro Florenci, mečevi Lige Evrope i nova revolucija u Interu su glavne teme italijanske sportske štampe. Piše se i o Siniši Mihajloviću koji uprkos porazu u derbiju i ne baš sjajnom startu sezone nastavlja da inkasira poverenje familije Berluskoni, štaviše od njega se traži da postane zaštitni znak Milana.

Izabrane vesti

LA GAZZETTA DELLO SPORTBufon udarna tema u Gazeti

Najtiražniji sportski dnevnik u Italiji opredelio se za analizu fenomena Bufon kao vodeću temu današnjeg broja: “Anatomija jednog vrhunskog igrača, Điđi Bufon: Broj jedan“.  U podnaslovu se kaže da je golman Juventusa i sa 37 godina nesumnjivo najbolji na svetu i da je petoro eksperata, zajedno sa ocem čuvara mreže Bjankonera, otkrilo tajne Bufonove građe, koja je za muzej budući da se radi o posebnom DNK. Na unutrašnjim stranama Gazeta je prikazala Bufona kao čuvenog Vitruvijevog čoveka Leonarda Da Vinčija, uz naslov: “Ruke, mišići, mentalna postojanost. Điđi je za muzej“. Naravno, ne zato što je završio svoju karijeru, naprotiv, nego zato što zaslužuje posebno izučavanje.

U gornjem desnom uglu Gazeta najavljuje još jednu revoluciju u redovima Nerazura: “Inter se menja: Odlazi Fasone, raste Zaneti, vraća se Kordoba?”.  U podnaslovu se kaže da je osim Zanetija, koji će imati veća ovlašćenja, i eventualnog povraka Ivana Kordobe u ulozi sportskog direktora, veliku vlast u klubu dobio Majkl Bolingbruk, koga je Tohir doveo iz Mančester Junajteda.

Gazeta, kao i većina italijanskih medija, piše o novoj, do sada nepoznatoj, strani ličnosti Marija Balotelija: “Balova metamorfoza. Sentimentalan i priča o ljubavi“.

Drži još uvek pažnju i gol Florencija protiv Barselone: “Florencimanija za gol remek-delo“.  Arigo Saki u autorskom tekstu iznosi mišljenje da su dva italijanska predstavnika u Ligi šampiona istakla kandidaturu za važne uloge u ovosezonskom izdanju najprestižnijeg klupskog takmičenja na planeti. Pre utakmica sa Sitijem i Barsom, piše Saki, niko se ne bi šokirao da su italijanski klubovi izašli sa nula osvojenih bodova, a oni su napravili pravi podvig, osvojivši četiri od šest.

U gornjem levom uglu Gazeta odvaja prostor za Ligu Evrope: “Napolijeva petarda, Sari prodisao. Lacio, remi s gorkim ukusom“.  U podnaslovu piše da su Azuri pregazili Briž (5:0) i iznosi se kuriozitet da Gonzalo Iguain nije postigao gol, a da je Lacio ispustio pobedu u poslednjem minutu meča, štaviše, kada je vreme nadoknade već isteklo.

Bazelova podvala Paolu Sozi. Fjorentina poražena na kućnom pragu“, piše list o porazu Fjorentine od švajcarskog kluba koji je do ove sezone trenirao upravo portugalski stručnjak.

U dnu strane Gazeta se vraća na Evropsko prvenstvo u košarci koje se igra u Lilu: “Italija je peta. Pobedila Češku i osvojila kartu za predolimpijski turnir“. List ističe da su tako igrači Simonea Pjaniđanija ispunili osnovni cilj pre početka Evrobasketa ali da, svejedno, ostaje žal što nisu uspeli da iskoriste priliku da uđu u borbu za medalje.

CORRIERE DELLO SPORTKorijere delo Sport najveći prostor daje Laciju

LACIO POKRADEN“, ne ostavlja mnogo prostora za interpretacije naslov Korijerea povodom remija Nebeskoplavih protiv Dnjepra u Ligi Evrope. List podseća da je ukrajinski tim postigao gol kada je vreme sudijske nadoknade isteklo. “Nebeskoplavi došli u vođstvo golom Milinkovića i dominirali su tokom cele utakmice promašivši u više navrata šanse za povećanje vođstva, na kraju je stigla ružna šala“.

Napoli šou, Briž izuven. Fjorentina poražena“, zbirni je naslov za druga dva nastupa italijanskih klubova u Ligi Evrope u kojima su fudbaleri Mauricija Sarija ostvaril  prvu pobedu u ovoj sezoni, a izabranici Paola Soze su pretrpeli prvi poraz na njihovom terenu.

I Korijere, kao i Gazeta, se vraća na gol Alesandra Florencija protiv Barselone. Novinari rimskog sportskog dnevnika otišli su u posetu Alesandrovim roditeljima: “Sa onim udarcem prebacio bi i Koloseum“, izjavio je Florencijev otac Điđi.

TUTTOSPORTMasimoF erero uvek zaniljiv

KRALJEVSKI NAPAD“ ili “Napad Reala“,  dvosmisleni je naslov torinskog sportskog dnevnika pošto se u poslednjih 48 sati razbuktala borba za vernost Alvara Morate. Real Madrid bi želeo da iskoristi klauzulu iz kupoprodajnog ugovora koja mu omogućava da vrati novac Juventusu koji je dobio plus 10.000.000 evra na ime revalorizacije vrednosti španskog centarfora. S druge strane Bjankoneri žele da ubede Moratu da ostane i da bude predvodnik “kraljevskog napada“ Stare dame.  “Tim Juvea će biti sve ofanzivniji i igraće sa tri špica plus Aleks Sandro“, najavljuje Tutosport da Masimilijano Alegri ima nameru da nastavi stazom koju je utabao na utakmici sa Mančester Sitijem u Ligi šampiona.

Torinski dnenvik objavljuje i veliki intervju sa gazdom Sampdorije Masimom Fererom pred meč njegovog tima sa Torinom: “Neću da prodam Sampdoriju. Da nemam novac prodao bih moje ključne igrače za 25 miliona ...Ovoga puta ću da pobedim Kaira (predsednik Torina). Kada sam ga definisao kao tvrdicu, malo se naljutio, ali mi je posle dao stadion (za meč protiv Vojvodine i kvalifikacijama za Ligu Evrope) ...Nas dvojica na Mis Italija? Meni se sviđaju inteligentne žene, njemu sve...“, nije odoleo Ferero a da ne bocne Kaira.

Tohir započeo revoluciju u Interu“, tako Tutosport tumači najvaljene promene u vrhu rukovodstva Neroazura koje predviđaju odlazak generalnog direktora Fasonea i povećanje ovlašćenja za Bolingbruka i Zanetija. Štaviše, pretpostavlja se da se Zaneti izborio da ima u svojim nadležnostima kupovinu i prodaju igrača. U tom kontekstu se priča o povratku Zanetijevog prijatelja Ivan Kordobe u ulozi sportskog direktora.

Siniša Mihajlović je imao juče susret tet-a-tet od 45 minuta sa Barbarom Berluskoni: “Miha osvojio i Barbaru“. Tutosport tvrdi da je posle komplimenata od Silvija Berluskonija, Mihajlović inkasirao i podršku ćerke Barbare koja je zatražilo od njega, budući da ona vodi komercijalne poslove u klubu, da postane zaštitni simbol Milana.

Goleada Napolija. Lacio, kakav peh“, naslov je posvećen jučerašnjoj pobedi Napolija nad Brižom i remiju Lacija sa Dnjeprom u Ligi Evrope.

Na kraju Tutosport odvaja prostor i za EP u košarci u Lilu: “Pobeđeni Česi: Odlučnost Azura, Rio na nišanu“, aludira se na činjenicu da je Italija obezbedila učešće za predolimpijski turnir koji će dati poslednje tri karte za Olimpijske igre sledeće godine u Brazilu.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Siniša MihajlovićSerija ANapoliMilanLiga EvropeLacioJuventusItalijaInterEvropaĐanluiđi BufonBarbara Berluskoni

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara