Buongiorno Italia: Ikardi se vraća! Kostić zavrteo D’Ambrozija i dobio sedmicu

Vreme čitanja: 6min | pet. 08.03.19. | 13:19

Frančesko Toti ključno uticao na povratak Ranijerija u Romu

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Mečevi Lige Evrope italijanskih klubova, sve izvesniji povratak u tim Maura Ikardija i promena na klupi Rome su glavne teme italijanskih medija. Filip Kostić je dobio veoma visoke ocene od italijanskih izvšetača, uglavnom sedmicu, uz konstataciju da je „izluđivao“ D’Ambrozija koji nije znao gde se nalazi veći deo meča.

Izabrane vesti

Piše se i o večeri Andree Anjelija i Maksa Alegrija. Interesantno je da Gazeta kaže da su napravili pakt za budućnost, Korijere da su se dogovorili da se u junu rastanu prijateljski, a Tutosport tvrdi da je konačna odluka odložena za jun.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Inter se provukao! Ikardi se vraća?”, smisao je vodećeg naslova Gazete ovog jutra. Milanski dnevnik konstatuje da je Inter, imajući u vidu razvoj događaja u Frankfurtu, izvukao dobar remi (0:0) sa Ajntrahtom. „Brozović dozvolio da mu Trap odbrani penal. Interov zid odoleo u drugom poluvremenu. Perišić se povredio. Lautaro dobio žuti i mora da preskoči revanš. Moguće povratk na trening Maurita”, fotografiše Gazeta dan Nerazura u podnaslovu.

Na unutrašnjim stranama piše da je Inter u alarmantnoj situaciji u Ligi Evrope. Najngolan i Perišić su se povredili, Kejtin oporavak se odužio, Galjardini i Žoao Mario nisu na listi igrača za Ligu Evrope, Lautaro Martinez zbog kartona ne može da igra. „Inter je desetkovan: Šta će Ikardi da uradi?”, pita Gazeta i dodaje da je slučaj hteo da omogući bivšem kapitenu Intera da na delima pokaže koliko mu je stalo do kluba i da u ovom trenutku teškoće za Nerazure demonstrira privrženost.

Inače, prema ocenama Gazete, Filip Kostić je bio najbolji akter na meču zajedno sa dvojicom golmana, Trapom i Handanovićem i tandemom centralnih bekova Nerazura, Škrinjarom i De Frajom. Naš reprezentativac je dobio sedmicu uz obrazloženje: „Kostić je bio furija po levom boku. D’Ambroziju se vrtelo u glavi od njegovih prodora. Kostić ima prefinjenu, delikatnu, levicu i stekao se utisak da je bio previše ambiciozan za svoje klupske drugove koji nisu mogli da ga isprate”.

Druga dvojica Srba, Mijat Gaćinović i Luka Jović, su dobili šestice. Gazeta je opravdala Gaćinovića ulogom na terenu koju mu je poverio trener Hiter: očekivalo se da Mijat igra u ulozi ofanzivnog plejmejkera, a on je u prvom poluvremenu igrao kao vezni igrač sa zadatkom da kvari igru protivnika. Za Luku Jovića se kaže da se od njega najviše očekivalo i da je prelaznu ocenu zaradio tek u finišu meča kada je stavio na ozbiljnu probu odbranu Intera. Joviću se zamera da je previše „carinio“ loptu i tako omogućavao De Fraju i Škrinjaru da ga lakše markiraju.

Milik u ulozi otvarača konzervi, Napoli prošao glatko”, naslov je povodom pobede Azura nad Salcburgom, 3:0. Na unutrašnjim stranama se kaže da je ubedljiva pobeda, bez primljenog gola, važna za tim Karla Ančelotija, jer neće moći da računa zbog kartona na stubove odbrane Maksimovića i Kulibalija. Podsetimo, Albiol je povređen i Napoli će u Mocartovom gradu morati da igra sa Lupertom i Kirikešom u odbrani.

Ser Klaudio preuzima Romu. Di Fračesko plaća, Monči odlazi. Od Totija do De Rosija stiglo odobrenje za Ranijerija”, piše Gazeta ispod zaglavlja o promenama u Romi. Prema informacijama Gazete Frančesko Toti je bio režiser operacije dovođenja Klaudija Ranijerija. Bivši kapiten Rome je kontaktirao doskorašnjeg trenera Fulama i dogovorio se oko njegovog dolaska. Sportski direktor Monći je bio potpuno preskočen u operaciji dovođenja Ranijerija zbog čega je odlučio da raskine ugovor sa Romom i napusti Večni grad.

Juve, pakt za Ligu šampiona na večeri Anjelija i Alegrija”, svedoči Gazeta da je došlo do pomirenja između dvojice posle zategnutih odnosa poslednjih nedelja. Prema pisanju tog lista predsednik i trener Juventusa su večerali u sredu i tad su cementirali dogovor za budućnost. Milanski dnevnik najavljuje da ćemo protiv Udinezea videti Juve sa rezervama pošto će Ronaldo, Kjelini, Bonuči, Mandžukić, Dibala i Pjanić uzeti predah pred odlučujući meč sa Atletikom u Ligi šampiona.

Finiš za treće mesto, Gatuzo dodaje gas”, piše Gazeta da trener Milana pristupa utakmici protiv Kjeva kao da je u pitanju meč sa Interom ili Juveom, tim pre što su Rosoneri u ovoj sezoni često gubili bodove protiv timova koji se bore za opstanak.

CORRIERE DELLO SPORT

Evo ga ponovo”, naslov je iznad fotografije zadovoljno nasmejanog Klaudija Ranijerija koji se vraća na kormilo Rome posle osam godina. U podnaslovu se objašnjavaju uslovi pod kojima je Ranijeri prihvatio da ponovo sedne na užarenu klupu: „Ugovor do juna, ima obavezu da obezbedi učešće u Ligi šampiona. Ako ne bude uspeo u tom poduhvatu ostaje u klubu kao jedan od direktora. Naredbu za otkaz Di Frančesku stigao direktno od predsednika Palote”, stoji u podnaslovu.

Na unutrašnjim stranama se navodi da će prvi meč Ranijerija, po povratku na klupu Rome, biti veoma zahtevan: ne toliko zbog protivnika (Empoli) koliko zbog odsustva standardnih startera počev od suspendovanih (Kolarova, Facija i Džeka) do povređenih (De Rosi, Pelegrini, Under).

Lacio, izliv ljubavi” naslov je reportaže o pozdravu preko 5.000 navijača Nebeskoplavih koji su došli u Formelo da pozdrave svoje ljubimce posle trijumfa na derbiju i pred veoma važan meč sa Fjorentinom u Firenci. Na unutrašnjim stranama se piše da Strakoša neće moći da bude između stativa zbog povrede ramena i da je Silvio Proto spreman da ga zameni i da debituje u Seriji A. Osim albanskog čuvara mreže i kapiten Senad Lulić će, po svoj prilici, morati da preskoči gostovanje na Frankiju zbog povrede.

Napoli leti, Inter odoleo”, zbirni je naslov Korijerea za nastup italijanskih klubova u Ligi Evrope.

Alegri i Anjeli, večera i doviđenja”, naslov je teksta u kojem Korijere tvrdi da su se trener i predsednik Juvea dogovorili da veslaju u istom smeru do kraja sezone, a onda da se prijateljski rastanu.

TUTTOSPORT

Novi Juve”, naslov je teksta u kojem Tutosport analizira budućnost Bjankonera. U fokusu lista su klupa Stare dame i rekonstrukcija tima. „Alegri večerao sa Anjelijem, ali je odložio definitivnu odluku za jun. Alternative su: Zidan, Konte i Dešan”, tvrdi torinski dnevnik.  Odbrana Juvea, prema istim izvorima, će biti pojačana sa De Lihtom i Rubenom Diasom, za sredinu terena je već uzet Remzi, a na leto će stići Pogba ili Ndombele a treba držati oko i na Zaniolu i Feliksu. U napatu, tvrdi Tutosport, Mandžukić i Ronaldo ostaju stubovi. „Ken ide u Ajaks. Paratiči u trci za Kjezom”, izveštava Tutosport da je veliko pojačanje u napadu za sledeće leto krilo Fjorentine.

Peruci; evo kako se osvaja Liga šampiona”, naslov je intervjua sa bivšim golmanom koji je bio deo poslednjeg tima Juventusa koji je osvojio Ligu šampiona. Peruci smatra da Juve i dalje ima 50 odsto šansi da se plasira u četvrt finale i pored poraza u prvom meču od Atletiko Madrida 2:0. „Dovoljna je jedna epizoda u korist Juventus u revanšu i rezultat može da bude preokrenut kompletno”, rekao je aktuelni manadžer Lacija.

Milik – Ruiz: zvezdani Napoli. Inter, sada otkravljuje Ikardija”, stoji ispod zaglavlja.

Na unutrašnjim stranama se vezu pohvale na račun Napolija i proriče se uspešan pohod tima Karla Ančelotija ka jedinom trofeju koji nedostaje italijanskom fudbalu. Za Inter se kaže da stižu sve uverljivije informacije da je Ikardi spreman da igra bez kapitenske trake i da bi danas moglo da dođe do „pomirenja“ između Argentinca i saigrača. List aludira u tekstu da je Ikardi primoran da promeni ploču jer mu je selektor Argentine Skaloni stavio do znanja da neće igrati Kup Amerike ako ne bude standardan u Interu.

Di Frančesko plaža za sve. Ranijeri preuzima Romu”, kritikuje otvoreno Tutosport izbor rukovodstva Đalorosih da uruči otkaz Euzebiju Di Frančesku. U tekstu se kaže da je odgovornost, sada već bivšeg trenera Rome, najmanja u odnosu na sve ostale aktere: od igrača do rukovodstva.

SERIJA A - 27. KOLO:

Petak

20.30: (1,35) Juventus  (4,90)  Udineze (9,50) 

Subota

18.00:  (2,75) Parma  (3,10)  Đenova (2,70) 
20.30:  (6,75) Kjevo  (4,10)  Milan (1,52) 

Nedelja

12.30:  (1,90) Bolonja  (3,40)  Kaljari (4,30) 
15.00:  (3,25) Sampdorija  (3,45)  Atalanta (2,20) 
15.00:  (1,40) Inter  (4,50)  SPAL (8,50) 
15.00:  (4,10) Frozinone  (3,40)  Torino (1,95) 
18.00:  (5,70) Sasuolo  (4,00)  Napoli (1,60) 
20.30:  (2,70) Fiorentina  (3,30)  Lacio (2,60) 

Ponedeljak

20.30:  (1,50) Roma  (4,40)  Empoli (6,25) 

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Mauro IkardiFilip KostićKlaudio RanijeriBuongiorno ItaliaŽeljko Pantelić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara