""
""

Buongiorno Italia: Juventić i Torinić! Kakve su ocene dobili Rajković i Radovanović

Vreme čitanja: 5min | pon. 07.11.16. | 11:23

Trzavice na relaciji Spaleti - Alegri, pohvale Kejti iz Lacija, oda Atalanti

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Izabrane vesti

Postavljanje Stefana Piolija za trenera Intera i pobede Juventusa, Rome i Milana u prvenstvu su glavne teme u italijanskoj sportskoj štampi ovog ponedeljka.

Piše se i o tome da je tajna Lacijevog uspeha mladi Senegalac sa španskim pasošem Balde Kejta, a da je Torino Siniše Mihajlovića dostojan naslednik Velikog Torina, suverenog vladara italijanskim fudbalom posle Drugog svetskog rata, budući da je samo taj tim rešetao više protivničke mreže od sadašnjeg u kome jednu od glavni uglova igra Adem Ljajić.

Gazeta piše da je naš reprezentativac Miroslav Raduljica bio najzaslužniji za tesnu pobedu Milana protiv Torina u košarkaškom prvenstvu Italije.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

„Pioli i Ikardi i Inter se pokrenuo“, optimistički je naslov Gazete pošto je Ikardi ponovo tresao mreže, a vlasnici Nerazura su odlučili posle dugog većanja da povere tim Stefanu Pioliju.

Novi trener će imati ugovor do 2018. godine, danas bi trebalo da stigne  Piolijev raskid ugovora sa Laciom i debitovaće na derbiju protiv Milana”, piše Gazeta, uz informaciju da će Pioli do kraja sezone dobiti 1.000.000 evra, a za sledeću sezonu 1.800.000 evra, plus premije za dostignute ciljeve.

U drugom podnaslovu se kaže da je Stefano Veki okončao kratku epizodu na klupi Nerazura pobedom nad Krotoneom:
„Veki se pozdravio s pobedom. Perišić načeo Krotone, Maurito dovršio posao sa dva gola”.

„Misija nije nemoguća“, naslov je redakcijskog komentara u kojem se kaže da dolaskom Piolija nije realno da se Inter uključi u trku za 'skudeto', ali nije nemoguće da pojuri mesto koje vodi u Ligu šampiona.

„Nemilosrdni Juventić”, ističe list u vrhu strane da su igrači s prostora nekadašnje Jugoslavije, Miralem Pjanić i Mario Mandžukić, bili odlučujući za pobedu Juventusa u Veroni protiv Kjeva (2:1).

U podnaslovu se ističe da je Juve izgubio, zbog povrede, na mesec dana Barzaljija. Dodaje se i dirljiv nastup Leonarda Bonučija koji je bio na ivici suza pričajući u jednoj televizijskoj emisiji o svom sinu Mateu koji je bio u životnoj opasnosti.
„Mateo je veliki borac. Nije se predao. Sada je bolje i uspeo je da napravi čudu i ujedini sve navijače”, posvedočio je Bonuči da je dobio poruke ohrabrenja od tifoza svih timova Serije A.

Inače, naš internacionalac Ivan Radovanović je dobio prelaznu ocenu u Kjevu - 6.
„U  Rigonijevom odsustvu, Radovanović se vratio među startere, pokušavao je često dugim loptama da pronađe svoje saigrače u napadu i bio je vrlo koristan u osvajanju lopti”, opravdala je ocenu Gazeta.

„Đavolja peta. Lapadulina čarolija: Milan leti na proseku za Ligu šampona”, piše Gazeta o novoj pobedi Rosonera i prvom golu Italo-Peruanca u dresu slavnog kluba.

Na unutrašnjim stranama Gazete objektivno priznaje da je Milan bio pomilovan od arbitra koji nije dosudio očigledni penal za Palermo.

Takođe, Gazeta piše da je naš Slobodan Rajković, uz Bruna Enrikea, bio najbolji u Palermu i dobio je vrlo dobrih 6,5.
Najsigurniji u odbrani Palerma bio je Rajković. Odličan u svim fazama igre i uvek ispred igrača Milana”, obrazložila je ocenu Gazeta.

„Roma ukus Salaha, het-trik i ćao Bolonja”, naslov je povodom pobede Rimljani prvog het-trika Egipćanina na jednoj utakmici.

„Bergamo je sve viši, tri gola i zona Evropa”, aludira u naslovu Gazeta da je grad Bergamo podeljen na gornji i donji deo i da se istorijski centar grada, i najlepši deo, nalazi u gornjem delu varoši. Naravno, sve je to zasluga Gasperinija i golobradih igrača Atalante koji su zabeležili protiv Sasuola šestu pobedu u poslednjih sedam utakmica u prvenstvu.

 U dnu strane Gazeta prenosi i izjavu trenera Olimpije Milano Jasmina Repeše posle pobede na jedvite jade protiv Torina (100:97):
Repeša pobedio i postrojio Milano: Ko nema ponosa, napolje”.

U redovima Milana najbolji je bio srpski centar Miroslav Raduljica koji je postigao 14 poena, od kojih devet u presudnim trenucima meča, u poslednjoj četvrtini.

CORRIERE DELLO SPORT

Jedan, dva, tri, Salah”, egzaltiran je naslov Korijerea posle het-trika Egipćanina protiv Bolonje za Rominu pobedu 

Đalorosi pregazili Bolonju i zadržali drugo mesto. Peta pobeda u poslednjih šest mečeva. Spaleti: igramo i lep fudbal”, prenosi Korijere reči trenera Vučice.

U tekstu na unutrašnjim stranama se citira i druga pomalo polemička izjava Spaletija na račun svog zemljaka, Toskanca, Maksa Alegrija:
„Nismo prvi, jer ja ne uspevam da kopiram Alegrija”, citira se Spaleti, koji je indirektno želeo da kaže da Roma ne uspeva da pobedi čak i kad igra loše kao što je slučaj s Juventusom.

Pjanićev slobodnjak: Alegri na kvoti 30. Milan ne posustaje”, zbirni je naslov za dve pobede u gostima Juventusa i Milana protiv Kjeva odnosno Palerma.

 U redakcijskom komentaru pod naslovom „Nikada kao ovoga puta će biti odlučujući zimski prelazni rok“, predviđa se da će sve ključne „presude“ u šampionatu zavisiti od pojačanja koje će uzeti klubovi u januaru.

Tajna je Kejta”, stoji u vrhu naslovnice Korijerea.

U podnaslovu se ističe da Lacio ne zna za poraz od kako se Kejta ustalio u prvih 11.
Inzagi drži u zagrljaju Kejtu i aplaudira Volasu, novom stubu odbrane”, zapaža list da je Lacio napravio dobar posao kada je poverovao svemoćnom menadžeru Žožu Mendesu da je Brazilac perspektivan fudbaler.

TUTTOSPORT

Juve se smeškom”, dominira naslov prvom stanom Tutosporta s fotografijom Miralama Pjanića koji je odlučio meč u Veroni.

U podnaslovu se prenosi odgovor trenera Masimilijana Alegrija na kritike da njegov tim igra loš fudbal:
„Samo se nasmešim na takve konstatacije”.

Istovremeno se kosntatuje da Juve nastavlja da drži na distanci najvažnije konkurente.

Milan, peta na štiklu”, insistira Tutosport u naslovu u vrhu strane na volšebnom potezu Lapadule koji je postigao gol petom protiv Palerma i tako obezbedio tri boda na gostovanju na Siciliji.

Tri prema nula i preokret. Inter Pioliju. Šalje ga… Ikardi“, aludira list da je takozvani italijanski blok u rukovodećoj strukturi Intera, uključujući i Havijera Zanetija, odneo pobedu nametnuvši njihovo rešenje kineskim vlasnicima kluba.  

Bareka u dresu Granata do 2021. Toroov napad dostojan Heroja”, piše Tutosport da će mladi bek Torina produžiti ugovor a da je napad Mihajlovićevog tima primeran naslednik ofanzivnog reda Velikog Torina, koji je dominirao italijanskim i evropskim fudbalom po završetku Drugog svetskog rata i koji je stradao u avionskoj nesreći iznad brda Superga 1949. godine.

Na untrašnjim stranama se potencira statistički podatak da je samo Veliki Torino postigao više golova posle 12 kola od Mihajlovićevog. Granate su dosad dale 27 golova, samo je Roma efikasnija u Seriji A,  a trojka Ljajić, Beloti, Falke se upisala 18 puta u listu strelaca.  

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Željko PantelićTorinoSlobodan RajkovićSiniša MihajlovićSerija ARomaPalermoMilanLacioKjevoJuventusIvan RadovanovićItalijaInterEvropaBuongiorno ItaliaAdem Ljajić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara