""
""

Buongiorno Italia: Milan je i dalje siv, Mihajlović pod znakom pitanja

Vreme čitanja: 5min | sre. 27.01.16. | 12:32

Očajna partija Milana protiv Alesandrije centralna tema italijanske sportske štampe

                                              (OD SPECIJALNOG DOPISNIKA MOZZART SPORTA IZ RIMA)

Izabrane vesti

Očajna predstava Milana protiv Alesandrije u prvoj utakmici polufinala Kupa Italije, večerašnji dvoboj Juventusa i Intera u istom takmičenju i istraga tužilaštva u Napulju zbog navodne utaje poreza i lažnih faktura i bilansa – glavne su teme italijanske sportske štampe. Piše se i o Romi koja bi mogla da preokrene u sledećih sedam kola svoj hod u prvenstvu i o Milanu Biševcu koji je za samo nekoliko nedelja postao stub odbrane Lacija.

 LA GAZZETTA DELLO SPORT

“Sivi Milan ostaje pod znakom pitanja”, otvara današnje izdanje Gazeta provokativnim naslovom na račun Rosonera, koji su pobedili Alesandriju sa 1:0 u prvoj polufinalnoj utakmici Kupa Italije u Torinu, ali su u potpunosti razočarali prikazanom igrom protiv trećeligaša.
“Trećeligaš više imao inicijativu u dobrom delu meča. Baloteli postigao gol sa bele tačke za pobedu 1:0, ali Siniša ga zaledio: 'Nije spreman za derbi'”, stoji u podnaslovu. Baloteli nije razočarao samo Mihajlovića, već i selektora Azura Antonija Kontea koji je bio na stadionu Olimpiko upravo da bi posmatrao izbliza Super-Marija.

“Morata – Jovetić, dva ključa za Juve - Inter”, stavlja u prvi plan Gazeta dvojicu igrača koji su, do sada, prilično podbacili u ovoj sezoni i polufinalni dvoboj bi mogao da bude njihova rampa za novo lansiranje u dobru formu. “Španac i Crnogorac traže šansu da pokažu kvalitet. Mančini se opredelio da postavi formaciju u ogledalu Juventusa 3-5-2”, najavljuje list da će Mančini igrati u istom formacijskom sastavu kao i njegov kolega Alegri.
“Morati promoviše Edera: Pravi čovek”, prenose se reči bivšeg patrona Intera Masima Moratija koji podržava kupovinu Italo-Brazilca iz Sampdorije. U podnaslovu se kaže da su Nerazuri u završnoj fazi pregovora za Edera sa Sampdorijom,  ali i da Lester ne odustaje od reprezentativca Italije, a predsednik tima iz Đenove Ferero pretenduje da Inter plati istu sumu koju je ponudio lider Premijer lige – 13.000.000 evra.

Sa fudbalske pijace se prenose i vesti da bi Borijelo mogao da pređe u Kjevo, Paloski u Sampdoriju ili Svonsi Frančeska Gvidolina,  a da će Pato pojačati Čelsi.

U vrhu naslovne strane Gazeta piše i o istrazi tužilaštva iz Napolija povodom utaje poraza fudbalskih funkcionera, menadžera i igrača klubova Serije A i Serije B: ”Kalčo u ofsajdu. Utaja poreza: u Napoliju 64 osobe, među kojima i krupne zverke, pod istragom”.  U podnaslovu se kaže da su u registar osoba pod istragom upisani Adrijano Galijani, Aurelio De Laurentis, Žan Klod Blan, Klaudio Lotito i 24 kluba. Takođe se navodi da je zaplenjena imovina u vrednosti od 12.000.000 evra. Gazete piše i da su sada na redu da se izjasne sportski disciplinski organi, nevezano kako će istraga završiti. Na unutrašnjim stranama Gazete i pored osude ponašanja pojedinih fudbalskih rukovodilaca, menadžera i igrača ostavlja u vazduhu zaključak da će se i ova istraga, kao i brojne prethodne , rasprhnuti kao balon od sapuna .

Na rimskim stranama Gazete veliki prostor je dobio srpski reprezentativac Milan Biševac koji se posle dve utakmice protiv Juventusa u Kupu Italije i protiv Kjeva u prvenstvu nametnuo kao stub odbrane Nebeskoplavih. “Biševac se već pozicionirao u centar Lacija”, recituje naslov, dok se u tekstu kaže da je Srbin uverio sve u svoje kvalitete i da je već postao stub odbrane. List piše i da je osim iskustva, pregleda igre Biševac pokazao i svoju veliku ratobornost na terenu opravdavajući nadimak  “Ratnik” koji je zaradio u Francuskoj. “Međutim – piše Gazeta – van terena Biševac ima nežno i veliko srce koje se videlo u seriji humanitarnih akcija kada je pomogao ljudima da se izleče, plaćajući iz svog džepa skupocene medicinske intervencije”.

 CORRIERE DELLO SPORT

“Roma: preporod u sedam etapa”, skicira Korijere u današnjem izdanju kako Đalorosi pod komandnom palicom novo- starog  trenera Lučana Spaletija mogu da se vrate u vrh tabele i u trku za Ligu šampiona. “Od Frozinonea do Fjorentine: može da se popne na tabeli. Od subote( meč sa Frozinoneom) do marta Đalorosi mogu da nadoknade zaostatak u sledećih sedam utakmica imajući u vidu vrlo naklonjen raspored”, stoji u podnaslovu a pored se podseća da će Roma u sledećih sedam kola igrati na Olimpiku protiv Frozinonea, Sampdorije, Palerma i Fjorentine a da će gostovati kod Sasuola, Karpija i Empolija.

Korijere konstatuje na prvoj strani da Lacio ne uspeva da zatvori transfer Kabrala iz Selte u Lacio:”Kabral- Lacio: Onaci bloka operaciju”. U podnaslovu i tekstu na unutrašnjim stranama se objašnjava da dok ne bude perfekcioniran dogovor o prelasku Nigerijca u Verder iz Bremena, Laciju će biti vezane ruke za dovođenje novog pojačanja.

“Inter na Juveovom ispitu”, tako Korijere predstavlja večerašnji prvi deo dvoboja  U polufinalu nacionalnog kupa,  nekadašnjeg “Derbija Italije” ( inače, Derbi Italije je naziv koji je meču Intera i Juvea dao najčuveniji italijanski sportski novinar, pokojni Đani Brera, još  tokom ’60 godina prošlog veka, kada su dva tima bila najtrofejnija u italijanskom fudbalu). 

Ispod zaglavlja Korijere donosi i priču o istrazi tužilaštva u Napulju:” Kalčo pod optužbom: tako su utajivali porez”.

 TUTTOSPORT

“Juve, jedna…(pobeda) zove drugu”, priprema Tutosport  atmosferu za večerašnji meč Bjankonera sa Interom u prvom odmeravanju snaga u polufinalu Kupa Italije. “Od šampionata do kupa: pobediti Inter i poslati ga u tilt”, stoji u podnaslovu dok se u podnaslovu prenose reči Alegrija koji traži od svojih igrača da ostanu “gladni” pobeda i da ne razmišljaju o 13 uzastopnih pobeda kako bi triujmfalni marš bio nastavljen.
“Kvadrado igra svoje poslednje karte za ostanak u Juveu”, tvrdi Tutosport najavljujući da će Kolumbijac istrčati na teren od prvog minuta protiv Intera i da će mu to biti jedna od poslednjih šansi da uveri Juventus da otkupi njegov ugovor od Čelsija.

“Milan, samo jedan penal. Alesandrija: nije gotovo”, piše ispod zaglavlja torinskog sportskog dnevnika. U podnaslovu se navodi da je Baloteli postigao gol iz penala a da su Sivi( klupska boja Alesandrije) izašli sa Olimpika uzdignuta čela i da će na San Siru pokušati da naprave čudo. Tutosport takođe ističe da bi u Milanu morali da se zabrinu jer se na utakmici nije primećivala razlika da igra tim Serija A protiv trećeligaša.

Tutosport predviđa i promenu na golu Torina do kraja prelaznog roka:” Padeli odlazi, pre će doći Rafael nego Sirigu”. Prema informacijama lista predsendik Urbano Kairo je bliži angažmanu rezervnog golmana Napolija nego italijanskom čuvaru mreže koji je izgubio status startera u PSŽ-u.
“Đenova bis: Floro Flores sa Jonitom”, piše Tutosport mada je istini za voljo ovo treći povratak  Flora Floresa u Đenovu .

Na kraju i Tutosport daje prostor istrazi tužilaštva u Napulju ali je, očiglednije nego Gazeta, kvalifikuje kao klasičnu priču u kojoj “se trese gora zbog rađanja miša”:”Utaja poreza i lažirane fakture, ali nema velikog rizika”. U podnaslovu se citira izjava najpoznatijeg eksperta u oblasti sportskog prava Andree Grasanija:”Što se tiče sportsko-disciplinskog aspekta za pomenuta dela su predviđene samo mandatne kazne i suspenzije bez oduzimanja bodova klubovima”.

Piše: Željko Pantelić


tagovi

Stevan JovetićSiniša MihajlovićSerija AMilanJuventusItalijaInterEvropaEder MonteroAlvaro Morata

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara